Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Logoped, specialistmottagningen

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Som logoped på specialistmottagningen erbjuds du ett utvecklande jobb med stort ansvar för den egna mottagningen. Vi driver en allmänlogopedisk mottagning och möter en bred patientgrupp, de unga barnen till de äldre vuxna. Tillsammans med logopedkollegor, medicinsk sekreterare och läkare driver vi mottagning som team och har nära samarbete med logopedmottagningen i Västervik.

Vi diagnostiserar och behandlar patienter med röststörning, dysfagi, stamning, försenad tal- och språkutveckling liksom patienter med tumörsjukdomar. Vi möter även patienter med oralmotoriska svårigheter samt tal- och språksvårigheter med neurologisk grund. Vi arbetar både med öppen- och slutenvård, det sistnämnda i samverkan med sjukhusets medicinklinik och kollegor inom rehabilitering.  

I arbetet ingår uppgifter som hantering av inkomna remisser, tidbokning och telefonrådgivning. Arbetstiden är vardagar dagtid med placering på Oskarshamns sjukhus.

Vi söker

Dig som är legitimerad logoped och är taggad på att både utvecklas och utveckla vårt lokala team. Du sätter våra patienter i främsta rummet och har förmågan att se helheten för att på bästa vis stödja utifrån patientens behov. Har du erfarenhet av motsvarande mottagningsarbete och/eller som logoped inom neurologi är det ett extra plus.

Vår arbetsplats

Logopedmottagningen är en av sex mottagningar under samma tak som tillsammans bildar specialistmottagningen. Här har vi nära utbyte och stöd hos kollegor i öppenvårdsmottagning inom ögon-, hud-, gyn-, barn- samt öron-näsa-halsmottagningsverksamhet.

Specialistmottagningen tar emot en bred patientgrupp, allt från nyfödda bebisar till de allra äldsta som på olika sätt behöver specialistbedömning och behandling. Varje vecka bemannas vår mottagning med läkare från Västervik inom respektive områden. Tillsammans arbetar medicinska sekreterare, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, audionomer och logopeder i samma lokaler vilket ger ett kollegialt mervärde och kunskapsutbyte. Vi börjar varje dag med morgongympa och byter gärna både erfarenheter och recept med varandra på kafferasten. 

Vi tillämpar löpande urval och vi ser fram emot att höra ifrån dig, berätta för oss vem du är och varför du skulle passa här.

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/580

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-09-24
Upplysning om tjänsten

Karolina Höckerfelt

0491-782842
Upplysning om tjänsten

Maria Alexandersson

0491-782015

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30