Logoped Habiliteringen i Oskarshamn

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett varierande och meningsfullt arbete för en logoped som gillar att träffa patienter i alla åldrar! Denna tjänst är fördelad 50 % på barn- och ungdomshabiliteringen och 50 % på vuxenhabiliteringen i Oskarshamn.

På habiliteringen träffar du patienter som har varaktiga funktionsnedsättningar, som oftast är medfödda eller har uppstått i tidig ålder. Hos oss har du möjlighet att få arbeta med långvariga patientkontakter och vara en viktig del av de habiliterande insatserna. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med andra teamkollegor. Förutom bedömning och behandling vid sväljsvårigheter och kommunikationsstörningar ger du stöd och konsultation till patienten, familjen och övriga nätverket.

Vi arbetar dagtid med planerade patientkontakter och du erbjuds en strukturerad introduktion och goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder handledning i teamen, möjlighet till auskultation minst en gång per år, samt möjlighet till professionsriktade utbildningar.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har ett nyfiket intresse för habiliteringen.

För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du:

- utgår från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet

- trivs med att arbeta i grupp och samverka

- tar del av andra professioners kunskap och erfarenheter och delger dina egna

- tar eget ansvar och har förmågan att prioritera

- har intresse av att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra

B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Vår arbetsplats

Det tvärprofessionella teamarbetet kännetecknar habiliteringens arbetssätt. I teamet finns arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog samt teamsekreterare.

”Hos oss får du ett team som ställer upp för varandra och som delar den kunskap som från profession till profession bör vandra!”

Citat från Annika som arbetar som kurator på barn- och ungdomshabiliteringen i Oskarshamn.

Vi är en del av basenheten Habilitering Nord där både barn- och vuxenhabiliteringen samt syncentralen ingår. Upptagningsområdet är norra Kalmar län och vi har mottagningar även i Vimmerby och Västervik. Vi är cirka 50 medarbetare i Habilitering Nord och det är flera av dem som arbetar i två eller tre team. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/301

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-06-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson Områdeschef

0491-78 26 20
Upplysning om tjänsten

Torbjörn Westerberg, SACO

0490-864 64

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 juni 2020 Lämna synpunkter på innehållet