Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett meningsfullt och variationsrikt uppdrag som logoped finns en spännande möjlighet inom habiliteringen. Du kommer att arbeta i vårt barn- och ungdomsteam i Västervik. 

Du blir en av två logopeder som aktivt deltar i teamets utrednings- och behandlingsarbete. Förutom bedömning och behandling vid ät- och sväljsvårigheter samt vid  kommunikationssvårigheter ger du stöd till patienten, familjen och deras övriga nätverk. Du kommer arbeta både enskilt och tillsammans med andra erfarna kollegor, vilket gör arbetet stimulerande. Vi förskriver också flera olika typer av hjälpmedel som vi följer upp, bygger vidare på och stöttar patienterna att utvecklas med.

Vi samarbetar tätt med kommunen och du kommer besöka skolor och förskolor för olika riktade och generella insatser.

Vi söker

Till detta uppdrag söker vi dig med ett genuint intresse av att stödja och arbeta med patienter inom habiliteringen. Du trivs med att möta såväl barn som vuxna med behov av den specialistkunskap du besitter som legitimerad logoped samtidigt som du tillför teamet värdefull kunskap som bidrar till patienternas bästa. Du uppskattar att över tid kunna arbeta med goda lösningar för både patienterna och deras familjer. Det är naturligt för dig att samverka och arbeta patientcentrerat både individuellt och i teamet. Du tar del av kollegors kunskap och erfarenheter samtidigt som du är generös med att dela med dig av din kunskap och kompetens. För att trivas i rollen känner du igen dig i du har en god samarbetsförmåga, förmåga att hitta lösningar för patienterna samtidigt som du är tydlig och kreativ. Du tycker om att ta eget ansvar för dina uppgifter och prioriterar arbetet på ett bra sätt. Du ser värdet i att skapa nya arbetssätt tillsammans med kollegorna. I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta hemifrån efter överenskommelse. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort.
Vi är nyfikna på vad vi kan åstadkomma tillsammans - varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Vi är en liten arbetsplats med alla dess fördelar. Våra medarbetar uppskattar särskilt att äga sin planering, att arbetet är självständigt vilket ger variation i arbetet och innebär stort egenansvar. Vi jobbar tätt tillsammans. Hos oss är ingen fråga dum och därför har alla dörren öppen redo att hjälpas åt. Vi har också alla de fördelar med en stor arbetsplats där vi tillsammans i våra fem team i basenheten alltid har någon som har erfarenhet av precis rätt sak. Våra logopeder har regelbundna träffar tillsammans i basenheten där de pratar om komplicerade patientfall, hur de kan samarbeta kring utbildningsinsatser och hur de kan utveckla logopedin inom habiliteringen.

Trettio års erfarenhet eller nyutexaminerad? Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentralen i Kalmar läns sex norra kommuner. I verksamheten finns ca 50 medarbetare och på barn- och ungdomshabiliteringen finns följande professioner; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/745

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-25
Upplysning om tjänsten

Maria Karlsson, Områdeschef

0490-86862
Upplysning om tjänsten

Michaela Balan, Logoped

0491-782629
Upplysning om tjänsten

Marie Wallman Andersson, SRAT

0490-86797

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30