Leg Psykolog, Psykisk hälsa Primärvården

Region Kalmar

Vi erbjuder

Välkommen att söka till vår verksamhet inom Psykisk hälsa på hälsocentralen i Kristineberg, Oskarshamn. Tillsammans vill vi utveckla vården för patienter med psykisk ohälsa.

Som psykolog hos oss bedömer du om lämplig behandlingsinsats och ger psykologisk behandling eller annan åtgärd för personer 18 år och uppåt med lättare till medelsvårt psykisk ohälsa. Du har ett informativt ansvar till patienter och vid behov, närstående om behandlingsmöjligheter och vårdalternativ.

Våra psykologer handleder och konsulterar andra yrkesgrupper vid behov. Vi har ett samarbete med övriga yrkesgrupper och samverkar i tvärprofessionella team, t ex vid bedömning av arbetsförmåga, rehabiliteringspotential och psykologiska aspekter vid smärta.

Psykologen medverkar även vid utvärdering, forskning och utvecklingsarbete kring primärvårdens utvecklingsarbete i linje med uppdraget. Psykologen arbetar både med individuella kontakter och grupphandledningar samt verksamhetsutveckling.

Vi värnar om att du ges möjlighet till kompetensutveckling kopplat till ditt uppdrag och även handledning och nätverksträffar. Inom Psykisk hälsa finns också många psykologer och kuratorer som du träffar regelbundet för verksamhetsutveckling, kompetenshöjande insatser eller i t ex handledningsgrupper.

Vi söker

Dig som är intresserad av att arbeta för ökad tillgänglighet till verksamheten, säkra kvaliteten av den vård som ges, samt att utveckla samarbetet och kunskapen kring patienter med psykisk hälsa och psykosocial ohälsa.

Du är legitimerad psykolog och har gärna några års erfarenhet inom yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som primärvårdspsykolog samt erfarenhet av KBT och kunskaper i journalsystemet Cosmic. Det är en fördel om du har körkort.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt men även i team. Att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du tar gärna initiativ, kan prioritera och organisera ditt arbete samt att du når uppsatt resultat.

Vår arbetsplats

Du är placerad på Kristinebergs hälsocentral, men servar även patienter listade på andra hälsocentraler vid behov. Kristineberg är en medelstor hälsocentral med cirka 7 800 listade patienter. Du blir här en naturlig del i hela arbetslaget med övriga yrkeskategorier. På hälsocentralen finns en psykologkollega och på närliggande hälsocentraler finns också psykologer och kuratorer som du samarbetar med.

Som psykolog har du en organisatorisk tillhörighet i vårdvalet Psykisk hälsa, Primärvården.

Varmt välkommen med din ansökan! Hör av dig till oss om du vill veta mer om oss och tjänsten.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/426

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-07-10

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Annika Lundmark, Verksamhetschef Psykisk hälsa

0480-818 97
Upplysning om tjänsten

Helen Svensson, Verksamhetschef Kristinebergs HC

0491-78 29 62
Upplysning om tjänsten

Martina Sundberg, Psykologförbundet

0490-879 17

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet