Ledningsansvarig sjuksköterska, Akutkliniken- Internannons

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Akutkliniken är en intressant och flexibel arbetsplats som ger möjlighet till variation, utmaningar och omväxlande arbetsuppgifter.

 

Som ledningsansvarig sjuksköterska är dina huvudsakliga uppgifter:

-Ansvarig för driften i den operativa verksamheten

-Leda och fördela arbetet på akutmottagningen och AVA

-Kontinuerligt följa patientflödet och agera enligt fastställda rutiner

-Agera i situationer då den medicinska säkerheten är påverkad

 

Anställningen innefattar även arbete som sjuksköterska på akutmottagningen och AVA. I din roll som sjuksköterska är du ansvarig för patienternas omvårdnad samt utför och följer upp medicinska ordinationer. Du samarbetar kring patienten tillsammans med medarbetare inom olika yrkeskategorier, med målsättning att ge god och säker vård. På akutmottagningen tillämpas triagering enligt RETTS.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av akutsjukvård. Har du vidareutbildning inom akutsjukvård och/eller erfarenhet av ledningsansvar är det meriterande. Det är även meriterande om du har utbildning i TNCC, AMLS, A-HLR och/eller Barn-HLR men inget krav.

 

Vi ser att du är:

-Lugn, stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende

-Lösningsorienterad i ditt förhållningssätt

-Ansvarskännande

-Positiv i ditt förhållningssätt

-Flexibel

-Tydlig

-Bra på att samarbeta, prioritera och kommunicera

 

Som ledningsansvarig sjuksköterska är du arbetsledare och förväntas vara beslutsam, självständig och agera utifrån ett symboliskt ledarskap. Du har ett nära samarbete med akutklinikens avdelningschefer samt verksamhetschef. Du ingår i en grupp där du har flera kollegor med LAS uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Kalmar sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter men även de patienter som kommer in med blåljus från övriga kliniker såsom kvinnokliniken- barn-, ögon- och öron. Vi har ett nära samarbete med sjukhusets kliniker, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner. I anslutning till akutmottagningen finns också akutvårdsavdelning med 18 vårdplatser för akuta patienter som är i behov av kort observation, behandling eller utredning med lågt övervakningsbehov. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/775

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-11-01
Upplysning om tjänsten

Lina Nordin, Avdelningschef

0480-83770
Upplysning om tjänsten

Linda Peltonen, Vårdförbundet

0480-84709

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet