Lärare till yrkesutbildningen socialpedagog

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Till vår socialpedagogsutbildning på Vimmerby folkhögskola söker vi en lärare som brinner för folkbildning och för att skapa goda lärmiljöer.

Socialpedagogutbildningen är en tvåårig utbildning som är inriktad mot arbete med människor med psykosocial problematik. Tjänsten avser undervisning, planering och utvecklingsarbete på socialpedagogsutbildningen. Du kommer bland annat att undervisa i kurser som utvecklingspsykologi, droger/missbruk, kommunikation, behandlingsmetoder och lagar inom området.

Vi söker

Du har en akademisk utbildning med pedagogisk inriktning, till exempel folkhögskollärarexamen, yrkeslärarexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet inom yrkesfältet och en drivkraft att arbeta som pedagog i en processinriktad utbildning där det är viktigt att koppla teori till praktik. Digitalisering är en självklar del av vårt utvecklingsarbete och därför är god digital kompetens meriterande.

Du är en god pedagog som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande lärarlagsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

 Vimmerby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och yrkesutbildningar såsom, socialpedagog, medicinsk sekreterare, barnskötare och fastighetsskötare samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk.

Vimmerby folkhögskola är en inkluderande skola där du och personalen möter vuxna deltagare i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Vi bedriver en verksamhet som värnar grundläggande demokratiska värden i alla miljöer. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I en trygg lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/495

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 80 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-06
Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall

0492-143 01
Upplysning om tjänsten

Maja Westberg-Enqvist, Lärarförbundet Folkhögskola

0492-143 02
Upplysning om tjänsten

Ewa Persson, Lärarnas Riksförbund

0492-143 02

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 7 augusti 2021 Lämna synpunkter på innehållet