Lärare Svenska som andraspråk

Region Kalmar

Vi erbjuder

Tjänsten avser framförallt undervisning på skolans allmänna kurs Svenska som andraspråk där deltagarna läser kurser motsvarande SFI-nivå B till D. Undervisning sker i olika kurser där deltagare har olika behov.
Det finns möjlighet att undervisa även i annat ämne beroende på ämneskompetens. Delat kursansvar ingår i viss utsträckning.

Vi söker

Vi söker dig som tillsammans med personal och ledning vill bidra till skolans pedagogiska utveckling. Du ska ha lärarutbildning i aktuella ämnen eller annan erfarenhet av pedagogiskt arbete som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du också har folkhögskollärarexamen. Specialpedagogik eller erfarenhet av att arbeta med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en merit.

Du ska vara trygg i dig själv med en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar i arbetslag och kursöverskridande.

Vår arbetsplats

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket, medicinsk sekreterare samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans med kollegor undervisar och handleder du skolans vuxna deltagare i deras lärande och utveckling som människor. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I en trygg lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande. Du ingår i en personalgrupp med stort engagemang för verksamheten och har stor frihet att utforma din vardag med deltagarens utveckling i fokus.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland. Folkhögskolorna ingår tillsammans med Regionbiblioteket i verksamhetsområdet Bildning i den Regionala utvecklingsförvaltningen.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/307

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 100/80%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-06-02

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Carl Sundbring

0480-844 82
Upplysning om tjänsten

Christine Hansen, Lärarnas Riksförbund

0703 55 11 09
Upplysning om tjänsten

Per-Gunnar Kramer, Förbundet Folkhögskollärarna

0725 20 12 10

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30