Lärare på Textil design

Folkhögskolorna söker Lärare på Textil design. Välkommen med din ansökan senast den 31 mars.

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta med de textila utbildningarna och ingå i ett arbetslag med tre andra lärare. Du kommer att undervisa i sömnad och mönsterkonstruktion både på grund- och avancerad nivå.

De textila utbildningarna genomsyras av ett hållbarhets- och helhetstänk. En hållbar process i skapandet i skapandet från idé till färdig produkt är viktig och det är angeläget att du delar det synsättet. I tjänsten ingår, att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget, ansvara för utveckling och samordning av de textila kurserna.

Det kan även bli aktuellt att undervisa i andra kurser som t ex allmän kurs och seniorakademin inom ditt ämnesområde.

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100 %. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst framöver erbjudas inom våra kurser i textil design eventuellt i kombination med undervisning vid annan kurs på skolan eller vid annan arbetsplats och/eller ort.

Vi söker

Vi söker dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta är en förutsättning för att vårt arbete tillsammans ska fungera.

Du har akademisk utbildning inom textil och relevanta kunskaper inom sömnad och mönsterkonstruktion.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet från läraryrket och den textila branschen. Även kunskaper i textil- och kulturhistoria, vävning och/eller formgivning är en merit.

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

Skolor:2019:3

Placering/enhet:

Folkhögskolorna

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd. Provanställning kan bli aktuellt.

Sysselsättningsgrad:

Deltid 90%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-03-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Karin Olsson

Rektor

0493-13102
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling

Facklig företrädare TCO Förb Folkhögskolelärarna

0733-97 97 08
Upplysning om tjänsten

Christina Viberg

Ämnesföreträdare

073-565 89 35

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30