Lärare på Textil design i vävning

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Dig att komma till oss, på Gamleby Folkhögskola och undervisa i vävning på de textila utbildningarna och ingå i ett arbetslag med tre andra lärare.

Du kommer i huvudsak att undervisa i vävning och bindningslära, både på grundnivå och avancerad nivå men även i stickning, virkning och broderi.

De textila utbildningarna genomsyras av ett hållbarhets- och helhetstänk. En hållbar process i skapandet från idé till färdig produkt är viktig och det är angeläget att du delar det synsättet. I tjänsten ingår, att tillsammans med övriga lärare i arbetslaget, ansvara för utveckling och samordning av de textila kurserna.

Vi söker

Du har utbildning inom textil och relevanta kunskaper inom bindningslära, vävning och brinner för hantverket. Du är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Vi anser att det är viktigt att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till såväl deltagare som kollegor.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet från läraryrket och den textila branschen. Även kunskaper i textilhistoria, Photoshop, Illustrator och andra hantverk är meriterande.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser samt profilkurser med inriktning textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom undersköterskor, fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar inom bl a studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/111

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Deltid 65 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-11

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Karin Olsson

0493-131 02
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling, Lärarförbundet folkhögskola

070-367 25 51

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 5 mars 2021 Lämna synpunkter på innehållet