Lärare i socialpedagogiskt arbete

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Gamleby folkhögskolas socialpedagogiska yrkesutbildning med inriktning mot natur och ledarskap söker en lärare som vill vara med och utbilda framtidens socialpedagoger. Utbildningens upplägg utgår från att naturvistelse är en viktig habiliterande miljö för att stödja och leda människor till positiva förändringar. Som lärare på Gamleby folkhögskola bjuds du in till delaktighet både när det gäller utformning av utbildningen och av verksamheten i stort!

Vi söker

Du är utbildad folkhögskollärare med socialpedagogisk kompetens, socialpedagog, socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god förankring både när det gäller praktisk och teoretisk kunskap kring det socialpedagogiska arbetsfältet samt goda kunskaper kring socialtjänstlagen, dokumentationskrav, Lagen om stöd och service etc. Ett krav är att du har tidigare erfarenhet av arbete inom habiliteringsfältet eller annan socialpedagogisk verksamhet. Har du dessutom pedagogisk erfarenhet av vuxnas lärande så är det meriterande.

Som person är du trygg i dig själv, du har en god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Arbetsuppgifterna består av att planera, genomföra och utvärdera undervisning både enskilt och tillsammans med kollegorna i arbetslaget vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Då utbildningen arbetar med människors möte med naturen som källa till självinsikt och habilitering kan det vara meriterande om du har grundläggande färdigheter och kunskaper inom friluftsliv. Även erfarenhet av utomhuspedagogik, djurunderstödd  verksamhet eller andra metoder och arbetssätt inom det socialpedagogiska arbetsfältet kan därför också vara meriterande. Du innehar B-körkort och är simkunnig.

Det finns möjlighet att utöka tjänstgöringsgraden på både kortare och längre sikt.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har lång erfarenhet av att utbilda fritidsledare med utgångspunkt ur ett socialpedagogiskt förhållningssätt. Gamleby folkhögskola ligger vid Gamlebyviken. Vi har internat och ett eget kök på skolan och stora möjligheter till friluftsliv med skärgård och natur nära inpå. Helheten skapar en trygg och studiemotiverande miljö. Vi arbetar i mindre studiegrupper, med möjlighet att bygga upp goda relationer mellan lärare och deltagare. Vi uppmuntrar till delaktighet i studiernas utformning, från både lärare och deltagare. Dialog är det centrala i vår undervisningsmiljö.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/64

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 85%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-10
Upplysning om tjänsten

Pethra Bixo Larsson, rektor

072-4658120
Upplysning om tjänsten

Magnus Blondin, lärarlagsrepresentant

072-2235605
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling, Sveriges Lärare - Riksföreningen FHS

072-2072854

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 mars 2023 Lämna synpunkter på innehållet