Lärare i fotografi på Gamleby folkhögskola

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Dig att komma till oss på Gamleby Folkhögskola och undervisa i fotografi på kursen Gestaltande Fotografi.

Gestaltande fotografi är en konstnärlig utbildning i fotografi som förbereder sina deltagare inför högre studier på högskola och universitet. Kursen bedrivs på Gamleby Folkhögskola, som också bedriver kursen Fotografiska Processer Distans samt kortkurser under sommaren.

Under höstterminen 2021 arbetar du tillsammans med en heltidsanställd kursföreståndare/fotolärare samt en deltidsanställd fotolärare (25%). I tjänsten ingår ett föräldravikariat som kursföreståndare/fotolärare under vårterminen 2022. Vikariatets omfattning är då 100%.

Vi söker

Dig som har en akademisk utbildning inom konst eller fotografi och har en egen konstnärlig praktik som du gärna kombinerar med undervisning. Du har goda kunskaper om samtida fotografi och ett brett nätverk inom branschen. I tjänsten ingår att undervisa i ämnets praktiska och teoretiska delar.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av konstnärlig handledning, kursverksamhet och utbildning. Det är också meriterande med goda kunskaper inom analog fotografi (mörkrumsarbete), trycksaksproduktion, marknadsföring och utställningsverksamhet. Nämn gärna om du har andra specialkunskaper som du anser relevanta, till exempel animation, rörlig bild, installation, grafik och bokproduktion.

Som person är du en god pedagog, som är trygg i dig själv och med en humanistisk och positiv människosyn. Vi anser att det är viktigt att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till såväl deltagare som kollegor.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser samt profilkurser med inriktning textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom undersköterskor, fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar inom bl. a. studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV- produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/112

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid ca 25% 210809 - 211231, 100% 220101 - 220630 (föräldravikariat)

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Karin Olsson

0493-131 02
Upplysning om tjänsten

Simon Mlangeni-Berg, kursföreståndare

0493-131 00 (vx) el. 072-200 78 07
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling, Lärarförbundet folkhögskola

070-367 25 51

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 5 mars 2021 Lämna synpunkter på innehållet