Lärare dokumentärfilm

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Du är en av två kursansvariga som på halvtid undervisar på grundkursen och har ett delat ansvar bland annat för upprättandet av kursplan, schemaplanering, marknadsföring och rekrytering av gästlärare. Du arbetar också 15% med filmundervisning på andra kurser på skolan, exempelvis hos vår seniorkurs. Som kursansvarig och lärare på Ölands folkhögskola är du delaktig i skolans utvecklingsarbete tillsammans med andra lärare och medarbetare. Du deltar även i gemensam planering och genomförande av aktiviteter som rör hela skolan.

För oss är det viktigt att du kan varva undervisning med din konstnärliga praktik, därför genomförs undervisningen i tematiska block under läsåret. Vår undervisningsmetod baseras på praktiska övningar i grupp. Vi filmar med kameran Canon C100 och klipper i Adobe Premier pro. På skolan finns även en ljudstudio med ljudläggningsprogrammen Pro Tools och iZotope.

Vi bjuder regelbundet in verksamma filmare som gästlärare och klassen åker varje år på filmfestival och gör flera studiebesök på skolor och produktionsbolag. Vi strävar efter en utbildning som utvecklar dokumentära uttryck, skapar självständiga filmare och har ett nära samarbete med branschen. Deltagarna lär sig också att koppla ihop personliga berättelser med aktuella samhällsfrågor.

Vi söker

Vi söker dig som ser ett direkt värde i att arbeta med utbildning och har viljan att leda, forma och utveckla en kreativ och progressiv filmutbildning inom ramen för folkbildningen.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet inom film, konst eller media och är verksam som filmare, regissör, producent, klippare, fotograf eller liknande. Du bör ha en bred utblick över filmområdet och är bekant med de processer som kännetecknar filmiska och dokumentära processer och har ett brett nätverk inom filmområdet. Har du erfarenhet av dokumentärfilmsproduktion med små budgetar och produktion av dokumentärfilmer med anknytning till aktuella samhällsfrågor så är det meriterande. Pedagogisk erfarenhet/utbildning med intresse för teknik, särskilt med fokus på foto, klipp eller ljud är önskvärt.

Vår arbetsplats

Ölands folkhögskola är en av fyra folkhögskolor med Region Kalmar län som huvudman. Regionens vision om kultur, hälsa, integration och hållbarhet präglar skolans verksamhet. 

Vi har allmänna kurser som arbetar tematiskt med en tydlig röd tråd utifrån de globala målen, Agenda 2030. Vi har också profilkurser inom konst, design, dokumentärfilm, scenkonst, skrivande, hållbarhet, byggnadsvård, seniorkurs samt ett stort utbud av sommarkurser. Dokumentärfilmskolan på Ölands folkhögskola är en förberedande kurs för högskolestudier eller andra yrkesvägar inom film. Kursen är väl etablerad och på samtliga filmhögskolor i Sverige (och flera utomlands) går före detta deltagare från Ölands folkhögskola. Skolan har ca 250 deltagare. Internatet har plats för drygt 100 boende.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/237

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 65%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-24
Upplysning om tjänsten

Anna Bjurström, biträdande skolledare

0485-564447
Upplysning om tjänsten

Anna Persson, kursansvarig

073-5602415
Upplysning om tjänsten

Carina Lindblad, Sveriges lärare

073-5771912

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30