Laboratorieingenjör/sjukhuskemist

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande arbete som laboratorieingenjör/Sjukhuskemiskt hos oss på Klinisk Kemi och transfusionsmedicin. Du kommer ha stimulerande arbetsuppgifter och får:

  • ha det tekniska ansvaret för införande och drift av avdelningens analysinstrument och tillse att nödvändig dokumentation och serviceavtal finns
  • ha ansvaret för information och utbildning av personal avseende avdelningens analysinstrument och kring utrustning
  • ha det övergripande ansvaret för interna och externa kvalitetskontrollsystem
  • tillsammans med sektionsledare/funktionsansvarig planera för att erforderligt material finns tillgängligt för avdelningens produktion
  • arbeta mot uppställda kvalitetsmål och följa fastlagd kvalitetspolicy
  • i samarbete med berörda i verksamheten delta i utveckling av nya analysmetoder samt utarbeta metodbeskrivningar
  • i förekommande fall utföra analysarbete

Välkommen till oss på ”Diagnostiskt Centrum - i ständig utveckling, nu och i framtiden”.

Vi söker

Vi söker dig som är kemist eller ingenjör med utbildning på högskole-/universitetsnivå. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom klinisk laboratorieverksamhet. Du är en ansvarstagande person som tycker om att vara delaktig i och hjälpa till att implementera förändringar. Du är strukturerad och självständig men har också god samarbetsförmåga. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt har grundläggande kunskaper i MS Word och MS Excel.

Vår arbetsplats

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar är ett av tre laboratorier inom basenheten klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har hög ambition för vidareutbildning och personalutveckling. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet i utbildningen av biomedicinska analytiker och med Linköpings universitet kring läkarutbildningen. Hos oss kommer du att finna ett modernt, ackrediterat laboratorium med hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/271

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-09-06

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Katrin Andersson

Tf avdelningschef

0480-84066
Upplysning om tjänsten

Ulrika Nyström

Laboratorieingenjör

0480-81758

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 7 september 2019 Lämna synpunkter på innehållet