Kursansvarig Lärare fastighetsskötarutbildning

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Du är med och utvecklar och planerar en ny utbildning. Utbildningen bedrivs på gymnasienivå och är tre terminer lång. Den är tänkt att starta vårterminen 2021. Under hösten kommer arbetet att bestå av att skapa kontakter med närområdets och regionens fastighetsägare för samarbete. Du kommer också att arbeta med kursplaner för de ämnen som du undervisar i. Du ansvarar för ansökningsprocessen för de som vill gå utbildningen.

Du kommer att undervisa i yrkesämnen. Det kan vara bygg- och anläggning, praktisk ellära, värmelära, verktygs- och materialhantering, fastighetsservice, fastighetsförvaltning, yttre miljö, digitala lösningar/IT, säkerhet och entreprenörskap. Du lägger upp kursen självständigt men i samarbete med skolledning och branschen.

Vi söker

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av olika arbeten inom fastighet, anläggning och utemiljö. Det är bra om du har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet eller någon ledarutbildning. Vi ser gärna att du känner till utbildningsformen folkhögskola och folkbildningens idé och praktik.

Du kommer att jobba på en folkhögskola där vi betonar både kunskap och personlig utveckling när vi arbetar med våra kursdeltagare. Därför söker vi dig som är en god pedagog som är trygg i dig själv med initiativförmåga och som kan arbeta självständigt inom givna ramar på ett strukturerat och serviceinriktat arbetssätt. Du har en humanistisk och positiv människosyn och kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Att kunna samarbeta med andra är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar kursöverskridande och i arbetslag.

För oss är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och vill bidra med kunskap och erfarenhet för att deltagarna ska uppnå utbildningens mål.

Provanställning kan bli aktuellt.

Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser på grundskole- och gymnasienivå samt två eftergymnasiala yrkesutbildningar och en på gymnasienivå. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 250 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/551

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall

0492-143 01
Upplysning om tjänsten

Maja Westberg-Engqvist, Lärarförbundet Folkhögs

0492-143 00
Upplysning om tjänsten

Inger Fröberg Helgeé, Lärarnas Riksförbund

0492-143 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 26 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet