Kurator

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett meningsfullt och utvecklande arbete som kurator på Länssjukhuset i Kalmar. Som kurator har du ett självständigt behandlingsansvar för det psykosociala utrednings- och behandlingsarbetet inom sluten- och öppenvården. Arbetet innebär bland annat att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga, att förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Utöver det kommer du att samverka med olika myndigheter kring individärenden. Vi samarbetar också tvärprofessionellt med andra yrkeskategorier.

Vi är ett team på cirka nio kuratorer och vår enhet genomsyras av ett stort medarbetarengagemang med en vilja att vidareutveckla verksamheten. Vi arbetar ständigt med att skapa rutiner och struktur samt verkar för en god arbetsmiljö med god sammanhållning.

Rollen som kurator inom hälso- och sjukvården är mångfacetterat och är ett lärande genom utbildning och erfarenhet under flera års tid. Enhetens mål är att samtliga kuratorer ska ha steg 1- utbildning inom psykoterapi.

Du kommer framför allt att arbeta med patienter vid Kirurgkliniken men även med patienterna vid andra kliniker på sjukhuset.

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

Tjänster är ett vikariat under perioden 2021-06-01 till 2022-05-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi söker

Dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande verksamhet och steg 1-utbildning inom psykoterapi. Som person är du ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Vidare har du förmåga att strukturera ditt arbete dels utifrån långsiktig planering men har även förmåga att ställa om och hantera oförutsedda händelser/ärenden. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Som person har du en positiv inställning och sätter patienten bästa i fokus. Att du har förmågan att möta människor i svår kris och svåra livssituationer ser vi som en självklarhet. Du vill vara delaktig i att förbättra verksamheten samtidigt som du utvecklas inom din profession. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Rehab Söder har som uppdrag att erbjuda medborgarna i södra Kalmar län rehabiliterande insatser på såväl specialist- som primärvårdsnivå. Organisationsmässigt tillhör vi Länssjukhuset i Kalmar. Med stort engagemang och bred kompetens erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet.

Några av medarbetarna beskriver arbetet som kurator hos oss så här; ”Man ställs inför nya utmaningar varje dag eftersom den ena dagen inte är den andra lik. Det finns frihet och utrymme att utvecklas i sin yrkesroll. Arbetsgivaren är positiv och generös till utbildning och kompetensutveckling. Kuratorn har en viktig roll i det ständigt pågående utvecklingsarbetet kring patienterna.”

Arbetet hos oss är meningsfullt och utvecklande - varje dag!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/94

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-02-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Madeleine de Jong, Avdelningschef

0480-842 72
Upplysning om tjänsten

Jakob Nilsson, Akademikerförbundet SSR

0480-814 48

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30