Kurator

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Du ingår i skolans arbete med hälsofrågor och du är med och skapar goda förutsättningar för deltagarnas lärande och utveckling. Som kurator arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande men också med åtgärdande insatser på grupp och individnivå.

Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp med pedagogisk personal för att främja deltagares hälsa. Vid behov arbetar du med konsultation och handledning av pedagoger i frågor som rör deltagares pedagogiska och sociala situation. I uppdraget ingår även bl.a. kontakt med myndigheter.

Vi söker

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning och gärna någon form av pedagogisk utbildning. Det är bra om du har erfarenhet av kurativa insatser och vi se gärna att du har erfarenhet av utbildningsformen folkhögskola eller känner till folkbildningens idé och praktik.

För oss är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och vill bidra med kunskap och erfarenhet för att deltagarna ska uppnå utbildningens mål. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar med ett strukturerat och serviceinriktat arbetssätt. Det viktigt att du kan se helheten kring deltagare och grupper samt arbetar bra med andra människor då arbetet innebär många kontakter med hela skolans personal, myndigheter och andra instanser. Du har en humanistisk och positiv människosyn och kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vår arbetsplats

Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser på grundskole- och gymnasienivå samt två eftergymnasiala yrkesutbildningar och en på gymnasienivå. Dessutom har vi en kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 250 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

Skolans motto och värdegrund betonar deltagarnas utvecklingsmöjligheter i en medmänsklig lärmiljö där gemenskapen i gruppen och skolan är en viktig förutsättning för deltagarna att lyckas.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/550

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 60% Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall, rektor

0492-143 01
Upplysning om tjänsten

Catharina Brewitz, kurator

070-281 99 11
Upplysning om tjänsten

Maja Westberg-Enqvist, Lärarförbundet Folkhögskola

0492-143 02
Upplysning om tjänsten

Jeanette Frejd. Lärarnas Riksförbund

0492-143 02
Upplysning om tjänsten

Agneta Tinnert, Akademikerförbundet SSR

0480-841 51

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30