Kurator Vuxenhabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett meningsfullt arbete på habiliteringen och av att möta vuxna individer med olika funktionsnedsättningar? Till habiliteringen kommer patienter med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk problematik och rörelsehinder som uppkommit tidigt i livet. Vår kurator ska gå på föräldraledighet och därför söker vi en vikarie.

Här har du möjlighet att få arbeta med långvariga patientkontakter och utgöra ett stöd för patienter och deras närverk. Arbetsuppgifter som kuratorn inom vuxenhabiliteringen har är varierande och det som ingår är:

•    Stöd- och samtalskontakt i personliga, sociala och ekonomiska frågor
•    Krisbearbetning
•    Stöd och vägledning i kontakten med andra myndigheter
•    Medverkan i nätverksträffar runt individen
•    Information om samhällets stöd och resurser
•    Förmedling av kunskap om funktionsnedsättningar och dess psykosociala konsekvenser
•    Konsultation/ handledning till andra vårdgivare
•    Stöd till familj och anhöriga

Som kurator hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med erfarna och kompetenta teamkollegor, vilket gör att du behöver vara en lagspelare. Som person är det bra om du är nyfiken och tycker om att vara kreativ och problemlösa. Vi arbetar dagtid med planerad verksamhet. Vi erbjuder introduktion av erfarna kollegor, som anpassas efter dina behov och önskemål. Regelbunden handledning och möjlighet till auskultation minst en gång per år erbjuds, samt möjlighet till professionsriktade utbildningar. Inom basenheten har vi mycket samarbete och vid sex tillfällen per år har vi yrkesträffar då hela basenheten träffas för både gemensam utveckling och för att arbeta med yrkesspecifika frågor.

Vi söker

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med patienter som har intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser eller rörelsehinder. Har du en grundläggande psykoterapiutbildning är det meriterande. Oavsett är det viktigaste att du är intresserad av vår målgrupp!

För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du:

•    trivs med att arbeta i grupp
•    tar del av andra professioners kunskap och erfarenheter
•    delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor
•    utgår från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet
•    tar eget ansvar och har förmågan att prioritera
•    har intresse av att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra
•    ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentralen i Kalmar läns sex norra kommuner. I verksamheten finns ca 50 medarbetare och på vuxenhabiliteringen finns följande professioner; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska och teamsekreterare. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats. Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/755

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2023-12-31

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-09-28
Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson, områdeschef

0491-782620
Upplysning om tjänsten

Sara Nilsson, kurator

0491-782303
Upplysning om tjänsten

Susanne Karlsson, Vision

0480-83164

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30