Kurator Rättspsykiatrin

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Som kurator inom rättspsykiatrin har du en samordnande roll på avdelningen. Arbetet sker i både slutenvården och öppenvården.

Du arbetar med ett mindre antal patienter som du följer under längre tid. Arbetet är långsiktigt och innebär att bygga långsiktiga relationer med patienten.

En viktig del av ditt arbete är att stötta och hjälpa våra patienter med ekonomi, bostad och sysselsättning. Du hjälper patienterna praktiskt med de kontakter de behöver och är ett aktivt stöd i dessa frågor. 

Arbetet sker i nära samarbete med omvårdnadspersonal och läkare. Du har också ett nära samarbete med kuratorer inom allmänpsykiatrin.

Hembesök ingår till viss del i rollen. Arbetstiden är dagtid.

Vi söker

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Rollen kräver tidigare erfarenhet inom yrket och kunskap om socialtjänstlagarna.

Kunskap om tvångsvårdslagstiftning, psykiatriska sjukdomar och funktionsnedsättningar är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha ett prestigelöst förhållningssätt, en mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa nya kontakter.

För att skapa förutsägbarhet för patienterna är det viktigt att du arbetar strukturerat. Rollen kräver ett professionellt förhållningssätt, ett långsiktigt perspektiv och tålamod. 

Körkort B krävs i tjänsten.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vår arbetsplats

Rättspsykiatrin i Västervik är en länsresurs för hela Region Kalmar län. Patienterna på avdelningen vårdas enligt LRV och avdelningen är en sluten intagnings- och behandlingsavdelning. Vi har 12 vårdplatser varav två är godkända av kriminalvården för att kunna härbärgera häktade personer med restriktioner. I öppen rättspsykiatrisk vård har vi ca 30 patienter.

Den goda rättspsykiatriska vården kännetecknas av respekt och delaktighet. Vården ska präglas av ett genuint intresse för medmänniskan, förmåga att se människan bakom brottet samt att kunna möta patienten i alla situationer. Målet är lindrat lidande, stärkt värdighet och möjligheten till ett meningsfullt liv för patienten. Vården ska bygga på evidensbaserad kunskap, beprövad erfarenhet och samverkan mellan vårdgivare.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/294

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-04-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Morgan Johansson

0490-864 58

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30