Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Kurator, Habilitering

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett varierande och givande arbete för patienter med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Uppdraget sträcker sig från barn till ungdom.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete och som vill hjälpa våra patienter till en bättre framtid. Ditt arbete är i många delar självständigt och du har ett nära utbyte med kollegor, andra yrkeskategorier och andra verksamheter. Du kommer att få stöd och handledning i ditt arbete av erfarna kollegor samt regelbunden handledning av extern handledare.

Arbetet innebär bland annat att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga. Att ta emot nya patienter på Habiliteringen och informera om Habiliteringens verksamhet. Att kartlägga behov och samordna insatser i Habiliteringsteamet. Förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Att samverka med olika myndigheter och skolor. I arbetsuppgifterna ingår även att vara en stödjande funktion för föräldrar/anhöriga. Habiliteringens arbetssätt innebär också gruppträffar i form av både samtalsgrupper och utbildningar där du som Kurator kommer vara med och leda deltagarna. Vi ser att du har ett genuint intresse för Habiliteringens målgrupp och vi vill att du aktivt deltar i utvecklingsarbete.

Arbetstiden är förlagd vardagar dagtid, måndag till fredag.

Urval och tillsättning sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Titta gärna på vår film om Habiliteringen: Barnhabiliteringen i Kalmar - YouTube

Vi söker

Dig som har Socionomexamen. Det är meriterande om du har steg 1-utbildning samt erfarenhet från liknande verksamhet. Arbetet innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun vilket ställer krav både på självständighet och god samarbetsförmåga. Eftersom det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Vi arbetar i tvärprofessionella team där det ingår Arbetsterapeut, Kurator, Logoped, Läkare, Psykolog, Fysioterapeut/Sjukgymnast, Sjuksköterska och Specialpedagog. Teamet har också tillgång till Medicinsk sekreterare och It-tekniker. Habiliteringen arbetar gentemot hela södra Kalmar län och är lokaliserade på Länssjukhuset i Kalmar.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/820

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-12-31
Upplysning om tjänsten

Magnus Svahn, Avdelningschef

0480-84689
Upplysning om tjänsten

Rickard Axelsson, SACO

0480-84264

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30