Kurator habilitering

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Är du intresserad av att arbeta med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar? Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete och som vill hjälpa våra patienter till en bättre framtid. Ditt arbete är i många delar självständigt och du har ett nära utbyte med kollegor, andra yrkeskategorier och andra verksamheter. Du kommer att få stöd och handledning i ditt arbete av erfarna kollegor. Arbetet innebär bland annat att ha samtalskontakt med enskilda patienter och/eller deras anhöriga. Vid behov erbjuda stöd/konsultation till nätverket runt patienten. Att kartlägga behov och samordna insatser i habiliteringsteamet. Förmedla information om samhällets sociala lagstiftning och service samt ge rådgivning och vägledning i dessa frågor. Att samverka med olika myndigheter och skolor. I arbetsuppgifterna ingår även att vara en stödjande funktion för föräldrar/anhöriga. Habiliteringens arbetssätt innebär också gruppträffar, där du som kurator kommer vara med och leda deltagarna. Vi ser att du har ett genuint intresse för habiliteringens målgrupp och vi vill att du aktivt deltar i vårt utvecklingsarbete.

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag.

Vi söker

Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har steg 1-utbildning samt erfarenhet från liknande verksamhet eller har erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun vilket ställer krav både på självständighet och god samarbetsförmåga. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Habiliteringen jobbar med barn, ungdomar och vuxna med fysiska, kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Habiliteringsinsatser utförs i tvärprofessionella team som består av psykolog, logoped, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator, specialpedagog, sjuksköterska, läkare och medicinsk sekreterare. Dessutom finns hjälpmedelstekniker och fritidssamordnare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/270

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Ekdahl

Avdelningschef

0480-44 81 26

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30