Kulturutvecklare

Regional utveckling

Vi erbjuder

I den här rollen kommer du, i nära samarbete med kultursamordnaren, att arbeta med att bidra till att utveckla kulturen i Kalmar län, vilken är en viktig del i den regionala utvecklingen. Vi erbjuder ett spännande arbete där du är med och driver och utvecklar processer i samarbete med våra samverkanspartners på lokal, regional och nationell nivå.

Arbetet innebär att driva frågor och processer, göra utredningar, analyser och rapporter, projekt och presentera underlag till den regionala utvecklingsnämnden. I uppdraget ingår också att tillsammans med kultursamordnaren följa upp arbetet kring den regionala kulturpolitiken.

Vi söker

Vi söker dig som har minst en akademisk examen med inriktning mot kultur, gärna i kombination med annat ämne, eller annan lämplig utbildning. Du har erfarenhet av arbete från offentlig verksamhet, gärna på regional nivå, med koppling till kulturområdet och av arbete i en politiskt styrd organisation. Du har även kunskap om och intresse för kulturens roll i samhällsutvecklingen.

Som person är du utåtriktad, nyfiken och strukturerad. Du kan beskriva komplicerade samband på ett begripligt sätt och har en gedigen analytisk förmåga. Du är lyhörd för din omgivning samtidigt som du är engagerad, handlingskraftig och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta och arbetar lika gärna självständigt som i team. Stor del av arbete innebär att skriva olika rapporter och beslutsunderlag samt att du kommer hålla vissa muntliga presentationer, vilket förutsätter att du kan kommunicera väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

B-körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i enheten Näringsliv och kultur. Förutom kultur jobbar enheten med näringslivsfrågor, besöksnäring och kompetensförsörjning. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin "Varje dag lite bättre". Social samvaro är viktigt då vi sitter i  öppet landskap.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/661

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid Vikariat 1 år med möjlighet till förlängning.

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-11-04

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sofia Seifarth, basenhetschef

0480-819 90
Upplysning om tjänsten

Mia Carlsson, kultursamordnare

0480-846 82
Upplysning om tjänsten

Helena Kaldner, HR-konsult

0480-44 83 76
Upplysning om tjänsten

AnnaSara Nilsson, Akavia

0480-44 87 94

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30