Koordinator/sjuksköterska - Dagkirurgi

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete som koordinator/sjuksköterska på vår dagkirurgi där du möter en varierad elektiv samt akut kirurgi. I denna tjänst roterar du mellan vår dagkirurgi där du arbetar som sjuksköterska/koordinator och på vårt uppvak som sjuksköterska.

Vår avdelning är en modern och välutrustad enhet för planerad operationsverksamhet med tillhörande postoperativ del. Våra patienter kommer från olika verksamhetsområden inom sjukhuset - gynekologi, obsterik, endokrin, urologi, kirurgi, ortopedi. Den största delen av vår verksamhet utgörs av planerade operationer men vi hanterar även akuta ärenden och ingrepp utförs under lokalbedövning, blockader, ryggbedövning eller under narkos.

Du välkomnas till en gemytlig avdelning som kännetecknas av god sammanhållning, där tillit och omtanke för såväl varandra som gentemot patienter, är våra grundpelare. Tillsammans utgör vi en arbetsgrupp som med skicklighet och kompetens satsar på hög produktion genom effektivitet, goda flöden, tätt samarbete och snabba beslutsvägar.

I rollen som sjuksköterska/koordinator har du det övergripande ansvaret för planeringen av vår verksamhet på dagkirurgin. Du blir vår sammanhållande länk och arbetar med planering av pre- samt postoperativ information av elektiva och akuta operationer samt dagkirurgiska ingrepp. Du är involverad i den operativa verksamheten och för ett tätt samarbete över klinikgränserna. Vår målsättning är att ha välinformerade patienter och du har telefonkontakt och bokar patienter som väntar på operationstid. Du tar emot, förbereder patienter och säkerställer att denne har medicinska förutsättningar och är väl förberedd inför operation.

I anslutning till dagkirurgin ligger uppvakningsavdelningen där du övervakar våra patienters vitala parametrar. Du sätter in smärtlindrande åtgärder vid behov och ser till att de får rätt omvårdnad. Operationerna varierar från mindre och enklare ingrepp där patienterna inte kräver lika mycket postoperativt omhändertagande, till större kirurgi som kräver en mer avancerad vård.

Dina arbetstider är förlagda dag/kväll måndag till fredag.

Vi söker

Till denna tjänst söker vi dig med några års erfarenhet som legitimerad sjuksköterska, har du vidareutbildning inom kirurgi och/eller tidigare erfarenhet av koordinering ser vi detta som meriterande.

En förutsättning för att du ska trivas och passa i rollen som sjuksköterska hos oss är att du är initiativtagande och flexibel då vår dagliga planering snabbt kan förändras efter våra patienter och verksamhetens behov. Du anpassar dig utefter behovet och har förmågan att prioritera dina arbetsuppgifter och fatta snabba beslut när detta krävs.

Du är en person som ser värdet i ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och din positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa och snabbaste vårdkvalitet för våra patienter och vår verksamhet. Vi är en välkomnande arbetsplats som visar omtanke och respekt, såväl för våra patienter som kollegor. Du är serviceinriktad och kommunikativ i ditt förhållningssätt och tycker om att samverka med övriga kliniker och avdelningar på sjukhuset.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På intensivvårdsavdelningen arbetar c:a 60 personer, fördelade på anestesiologer, specialistsjuksköterskor inom intensivvård och allmänsjuksköterskor, undersköterskor samt en sekreterare. I anslutning till IVA har vi en uppvakningsavdelning och en dagkirurgisk avdelning som idag bemannas av allmänsjuksköterskor och undersköterskor. På IVA vårdas ca 600 patienter per år i alla åldrar med skiftande diagnoser. Alla patienter som vårdats mer än 92 timmar erbjuds att besöka vår Post IVA - mottagning. Vi deltar i traumalarm och akutlarm på sjukhuset. Vi bistår även barnkliniken med ventilatorvård på Neonatalavdelningen.

Trots att vi är det mindre akutsjukhuset har vi de flesta specialiteter representerade hos oss såsom kirurgi, ortopedi, medicin, kvinnoklinik med förlossning, barnklinik med neonatalavdelning, ögon och öron. Infektionskliniken är lokaliserad i Kalmar där vi har ett nära samarbete. Vårt sjukhus styrka är korta och snabba beslutsvägar med personlig kontakt och relation över klinikgränserna. Detta möjliggör att vi kan bedriva vår intensivvård med hög kvalité och goda resultat.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/616

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Carina Olsson, Avdelningschef

0490-873 62
Upplysning om tjänsten

Helén Sandberg, Avdelningschef

0490-868 76
Upplysning om tjänsten

Ulrika Jonsson, Vårdförbundet

0490-873 66
Upplysning om tjänsten

Sofie Ryd, Vårdförbundet

0490-873 66

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet