Kommunikatör

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en chans att vara med och bidra i en roll som kommunikatör för Region Kalmar läns IT-verksamhet.

Regionens IT består av ca 180 medarbetare med olika yrkesgrupper. Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs.

Ditt arbete kommer att vara både operativt och strategiskt. Som kommunikatör hos oss skapar och stärker du relationer, fungerar som kommunikativt stöd, producerar text och bild samt jobbar med våra digitala kanaler. I regionens IT-verksamhet pågår flera utvecklingsarbeten där vi behöver ditt kommunikationsstöd för att ytterligare ta kliv framåt. Du bidrar också i arbetet med att göra Region Kalmar län till en än mer attraktiv arbetsgivare.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av att jobba som kommunikatör med såväl intern som extern kommunikation, framför allt i digitala kanaler.

För att trivas i jobbet behöver du ha en bred kompetens och tycka om att växla mellan planerad och händelsestyrd kommunikation. Du är ett strategiskt stöd och bollplank i olika kommunikationsfrågor till ledningsgrupp och verksamhet, men har också praktiska kunskaper och kan leverera de kommunikationsinsatser som behövs. Det handlar om allt från att producera informationsmaterial och leverera kommunikationsplaner till att jobba med rekryteringsannonser i sociala medier. Språket är ditt viktigaste redskap och du ska vara skicklig på att formulera dig i tal och skrift. En del fotograferade och produktion av rörligt material förekommer också.

Som person är du självgående, tar initiativ, är noggrann och levererar i tid utifrån de förutsättningar som finns. Vi vill att du är nyfiken, kreativ och har förmåga att agera proaktivt och att du tycker om att jobba med människor.

Viss pressjour ingår och du blir en viktig del av regionens krisberedskap tillsammans med övriga kommunikatörer.

Vår arbetsplats

Du kommer att bli en av medarbetarna på Regionstab Kommunikation. Vi arbetar regionövergripande med strategisk och operativ kommunikation och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.

Regionstab Kommunikation har erfarna medarbetare med bred kunskap inom kommunikationsfältet. Det finns hjälp att få inom flera områden och du kommer att utvecklas i din roll som kommunikatör. Vi hoppas också att du bidrar till dina kollegors utveckling.

Kommunikationsdirektören kommer att vara din chef, men i vardagen kommer du att jobba nära medarbetarna i regionens IT-verksamhet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/457

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-14
Upplysning om tjänsten

Lina Isaksson, kommunikationsdirektör

0480-84259

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30