Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Kock till Vimmerby folkhögskola, vikariat

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Som kock hos oss är du medansvarig för planering av matsedel, näringsberäkning, tillagning av normalkost och olika specialkost. Du arbetar både självständigt och i grupp med matlagning, bakning och övriga förekommande sysslor i ett kök såsom städ och disk. Du tar emot konferenser och bistår dem med mat och samverkar med den pedagogiska verksamheten på skolan.

Vi har ett rotationssystem så att uppgifterna varierar med en vecka på varje huvuduppgift i ett fyraveckorsschema. Schemat är från måndag till fredag men det kan även förekomma kvälls- och helgarbete.

Vi söker

Vi söker dig som har dokumenterad treårig utbildning inom restaurang/storhushåll eller annan dokumenterad utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha arbetat minst tre år som kock. Ett krav är att du har kunskap utifrån gällande egenkontroll/HACCP-plan. Du är en kunnig och kreativ 'matlagare' där ett stort intresse för matlagning är en förutsättning för framgång i arbetet. 

Som person är du flexibel och kan se till helheten i ditt arbetssätt. Du är ansvarskännande och har en positiv syn på människor och arbete. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du behöver vara både noggrann och kvalitetsmedveten. Att lyssna, kommunicera och lösa situationer på ett konstruktivt sätt är en förutsättning för att vårt arbete tillsammans ska fungera. 

Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmän kurs på grund- och gymnasienivå, två yrkesutbildningar på gymnasienivå samt fyra eftergymnasiala yrkesutbildningar. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 150 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av fyra folkhögskolor inom Region Kalmar län.

Köket på Vimmerby folkhögskola tillagar i möjligaste mån mat från grunden. Vi har som målsättning att använda ekologiska och kravmärkta produkter i vår matlagning. Vi serverar frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch samt kvällsmat på vardagarna. Vi lagar även mat till våra konferenser och andra besökande.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/401

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-04
Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall, rektor

0492-14301
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander, Kommunal

0490-86230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30