Klinisk informatiker

Regionstab

Vi erbjuder

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling, här har du alla möjligheter att påverka och få saker gjorda. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Här har du möjligheterna om du vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utveckla.

Den digitalisering som nu pågår ger nya möjligheter att mäta, följa upp och utveckla verksamheten men värdet och nyttan skapas först när alla delar av hälso- och sjukvårdssystemet kan kommunicera med varandra, oavsett om det är appar, journalsystem, kvalitetsregister eller personer. Det är därför viktigt att få informationen i hälso- och sjukvårdens system att hänga ihop. Som klinisk informatiker kommer du att ha en stor roll i detta arbete. Du kommer att vara en del i vårt viktiga arbete att stödja, styra och utveckla vård och omsorg och folkhälsoarbete med hjälp av digitalt stöd. Där är utformning, användning med återkoppling av vårddata viktigt. Du kommer att vara placerad vid Regionstab lärande och förnyelse och samarbeta med exempelvis IT-förvaltningen, forskningssektionen samt andra enheter där journal och kvalitetsregister hanteras. 

För dig som vill fortsätta arbeta kliniskt finns möjlighet att kombinera en mindre del kliniskt arbete med tjänsten.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Du har en gedigen erfarenhet från terminologiarbete, gärna med utbildning inom medicinsk- eller hälsoinformatik.

Du har kunskaper gällande tillämpning av Socialstyrelsens ramverk för Nationell informationsstruktur (NI), Snomed CT begreppssystem och för vården relevanta klassifikationer och kodverk såsom ICD-10 och KVÅ. Vi värdesätter kompetens inom vårdinformationssystem, ISO 13606, openEHR och HL7 FHIR.

 Du har lätt att se helhet och sammanhang i system samt kan hitta dörrar där andra bara ser en vägg. Du tar eget ansvar och har förmågan att prioritera – samtidigt som du är briljant på att planera, organisera och genomföra. Tjänsten passar dig som trivs i den digitala världen – och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete.  

Sist men inte minst drivs du av att varje dag kunna skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje invånare i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Enheten för lärande och förnyelse inom regionstaben arbetar strategiskt och övergripande med att skapa goda förutsättningar för att våra länsinvånare ska kunna leva ett rikt och hälsosamt liv. Enheten spanar i framtiden och letar efter det som kan bli nutid, utmanar samt driver regionens steg mot förnyelse och förbättrad kvalitet. Nära samarbete med våra invånare, medarbetare och andra intressenter är en viktig del i vårt arbete.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/123

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-12

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Persson

Utvecklingsdirektör

0480-845 25

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30