Klinisk apotekare (eller motsvarande)

Region Kalmar län

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett betydelsefullt och stimulerande arbete, där du är med och gör skillnad för både patienter och kollegor inom vården. Du får möjlighet att jobba självständigt, men har aldrig långt till stöd från hjälpsamma kollegor. Hos oss blir du del av en kompetent och inkluderande arbetsplats och våra insatser är mycket väl mottagna av de verksamheter vi jobbar mot.

Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av:

Kliniskt arbete i nära samverkan med läkare och andra professioner, exempelvis läkemedelsgenomgångar, information till patienter inom öppen och sluten vård och utbildningar till läkare och övrig vårdpersonal.

Medverkan i Läkemedelskommitténs arbete med t.ex. terapigruppsarbete och ordinationsmallar i journalsystemet.

Andra arbetsuppgifter inom Läkemedelssektionen kan också bli aktuella utifrån intresse och tidigare erfarenheter.

Vi söker

Den kliniska farmacin utökas till vår stora glädje i regionen, och vi behöver därför stärka upp med en legitimerad apotekare eller motsvarande med placering på Länssjukhuset i Kalmar.

Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, du är van att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från patientnära arbete. Magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande, men inget krav för att söka. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vår region och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har idag en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Patientnära arbete bedrivs idag främst mot geriatrik, psykiatri, medicin, ortopedi, hjärtsjukvård, reumatologmottagning och i viss mån primärvård. Vi bedriver också forskning på området i samarbete med Linnéuniversitetet. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och klinisk farmakolog inom regionens läkemedelssektion.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/277

Placering/enhet:

Region Kalmar län

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Mathias Landerdahl

Läkemedelschef

0490-872 24

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 26 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet