IT Testledare

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en intressant tjänst som testledare i vår testfunktion där du får möjlighet att kombinera ditt stora systemintresse med att arbeta med testledning och kvalitetssäkring.

- Det bästa med mitt jobb är att jag är inblandad i så många olika saker, allt från ekonomisystem till verktyg för operationsplanering. Genom att säkerställa kvalitet på mjukvara underlättar vi för de som jobbar i Region Kalmar läns olika verksamheter, säger Magnus Karlsson, testledare.

Du koordinerar testarbetet och testleder de som utför tester och till din hjälp har du Region Kalmar läns framtagna teststrategi och verktygsstöd. I din roll deltar du i flera parallella projekt och arbetar med testplanering, testdesign, uppföljning samt rapportering. Du beställer automatisering av befintliga manuella testfall. Samverkar och deltar i regionala och nationella testforum samt nätverk. I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med ständiga förbättringar och du säkerställer att vi arbetar med tester så effektivt som möjligt. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har goda kunskaper inom testmetodik, testprocesser samt olika testverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av test och testledning i förvaltning och förändringsarbete. Det är meriterande om du är ISTQB-certifierad eller om du har annan relevant utbildning inom test.

Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann och trivs i en roll där du är självgående och får arbeta med stort eget ansvar. För dig är det lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. Då dokumentation förekommer på både svenska och engelska är det viktigt att du känner dig bekväm med dessa språk. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och du trivs i en ledande roll.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/867

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johan Slottner, enhetschef IT Teknik

0480-848 15
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30