IT Supporttekniker

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete som supporttekniker i en komplex och samhällsviktig miljö – där dina insatser gör skillnad för länets invånare varje dag. I din roll ger du god användarsupport, arbetar med stort eget ansvar samt är en länk mellan IT och användare inom Region Kalmar läns olika verksamhetsområden, allt från vård till kollektivtrafik och folkhögskolor.

Som supporttekniker hos team IT Service Oskarshamn ger du support och fungerar som användarstöd på plats när det gäller IT-relaterade frågor från Region Kalmars läns medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår att supportera traditionella IT-komponenter som bland annat datorer och videokonferensanläggningar men även IT-komponenter kopplade till exempelvis tandvårds- och intensivvårdsutrustning. IT Service tillhandahåller ett standardutbud av IT-produkter vilket innebär att du som supporttekniker arbetar i beställnings- och leveransprocessen med utbyte av befintliga produkter, vidareutveckling av vårt sortiment samt felavhjälpning. Ditt arbete utförs både på plats hos användare i de olika verksamheterna i mellersta Kalmar län och i våra lokaler på Oskarshamns sjukhus. Det kan också bli aktuellt att ingå i beredskapskedjan för supporten.

Vi söker

Vi söker dig som har gymnasiekompetens med IT-inriktning och/eller har erfarenhet och kunskap inom IT-support, gärna inom en större organisation. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom IT-området. Vi ser gärna att du har arbetat med central klient- och skrivarhantering, fjärrsupport samt administration av Active directory.

Rollen ställer krav på tekniskt kunnande, eget driv och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Eftersom du har direktkontakt med våra användare ställs höga krav på bra bemötande. Du är lugn och stabil även när du arbetar med flera processer samtidigt och har förmåga att prioritera och fokusera på rätt saker. Då du arbetar i ständig dialog med våra användare är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift. Körkort för manuellt växlad bil är ett krav för tjänsten.

Vår arbetsplats

Enheten IT Service & Support har som uppdrag att skapa verksamhetsnytta genom en tillgänglig och effektiv support samt att erbjuda proaktivt användarstöd och användarnära IT-produkter till Region Kalmar läns alla medarbetare. I enheten ingår teamen Supportcenter IT, Supportcenter Vårdsystem, IT Service Kalmar, IT Service Västervik och IT Service Oskarshamn. Tillsammans har vi bred kunskap om ca 300 IT-system och en stor förståelse för användaren och dess IT-relaterade frågor.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/170

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-21

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Tomas Schönning, enhetschef IT Service & Support

0480-847 75
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30