IT controller

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en intressant tjänst som controller hos länets största IT-organisation där du får möjlighet att kombinera traditionella ekonomiuppgifter med att ha en sammanhållande roll i avtalsfrågor gällande alla IT-avtal.

Vår IT-miljö har 7000 användare, 1100 servrar och 200 IT-system och som controller ansvarar du för avtalshantering samt kontroll av samtliga IT-leverantörsavtal inom hela Region Kalmar län. Du agerar stöd till avtalsägare/-ansvariga genom hela avtalslivscykeln och driver självständigt det interna arbetet med processer och rutiner inom området. Du medverkar aktivt till värdeskapande relationer med leverantörer och har nära dialog med Region Kalmar läns upphandlingsenhet.

I dina arbetsuppgifter ingår controllerarbete inom exempelvis bokslut, prognos, budget och internkontroll och du är ett stöd för våra chefer i dessa frågor. Du bidrar till såväl ekonomiska som kvalitativa resultat och förbättringsarbete är ett naturligt inslag i ditt arbete. Din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom ekonomi alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet som controller, gärna inom en större organisation.
- Intresse av att hantera frågor avseende avtal och inköp/upphandling inom IT-området.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av LOU, inköp/avtal och arbetat med internkontroll. Vi ser det även värdefullt om du har erfarenhet av processutveckling och kvalitetsarbete. För dig är det lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt på svenska och engelska och du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation.

I rollen som controller är det viktigt att du har en god förmåga att underhålla relationer och skapa kontaktnät. Du är noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten och vi ser att du i linje med våra värderingar är en person som tar egna initiativ och driver din egen utveckling framåt.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi arbetar med en samverkansmodell som innebär att verksamhet och IT tillsammans driver digitaliseringsarbetet med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta inom Region Kalmar läns IT och att de skulle rekommendera någon annan att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/443

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Marie Ogenvik

0480-814 53
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30