Intensivvårdssjuksköterska

Region Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett spännande och utmanande arbete där du får arbeta tillsammans med ett supergäng av kolleger. Vi är en positiv, forsknings- och utvecklingsinriktad avdelning, belägen i vackra Kalmar och en brolängd från Öland. Vi arbetar i team (läkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut) kring patienten och ansvarar för upp till tre patienter.

På avdelningen tillämpas en arbetstidsmodell som premierar med högre ersättning de tider som av medarbetarna betraktas som mindre attraktiva. Arbetstidsmodellen och individuell schemaläggning medför att du som medarbetare i hög grad har möjlighet att påverka både din arbetstidsförläggning och din ersättning. Vi driver ett arbetstidsprojekt med lägre veckoarbetstid för de som arbetar natt ner till 32 timmars arbetstid per vecka.

Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.

Du kommer att få en individuell introduktion som är anpassad utifrån din tidigare erfarenhet.

Vi söker

Dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård. Vi vill att du, liksom vi, har ett positivt förhållningssätt och sätter patientens bästa i fokus. Du trivs med att möta människor i olika situationer. Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och tillsättning sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Intensivvårdsavdelningen är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken och är en länsresurs med sju intensivvårdsplatser och två uppvakningsavdelningar med tillsammans 20 sängplatser. På avdelningen arbetar cirka 40 intensivvårdssjuksköterskor och 40 undersköterskor. Avdelningen har en allmän inriktning och servar hela sjukhuset. Vid kliniken bedrivs ett aktivt forsknings- och utvecklingsarbete, både inom omvårdnadsvetenskap och medicin. Just nu pågår bland annat forskning om Postoperativt dilerium på barn och vi är stolta att i dagarna har en av våra sjuksköterskor disputerat i sin forskning om dagbokens betydelse för intensivvårdspatienter. Det finns även en väl utvecklad post IVA mottagning. Avdelningen ligger långt framme inom flera område, bland annat ventilatorvård och kontinuerlig dialys. Hela kliniken har moderna lokaler med ny uppdaterad utrustning. På kliniken använder vi oss av det digitala kliniska informationssystemet ICCA.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/90

Placering/enhet:

Region Kalmar

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Monica Malmqvist, Avdelningschef

0480-44 87 73
Upplysning om tjänsten

Ingalill Moberg, Avdelningschef

0480-813 12

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30