Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Intensivvårdssjuksköterska

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett spännande arbete i en högteknologisk miljö där du får arbeta tillsammans med en trygg, kunnig och positiv arbetsgrupp som präglas av god kommunikation och nära samarbete.

Intensivvårdsavdelningen är en utvecklings- och forskningsinriktad klinik med moderna lokaler och ny uppdaterad utrustning så som det digitala informationssystemet ICCA. Just nu pågår forskning om Postoperativt delirium på barn och det finns även en väl utvecklad post IVA mottagning. Avdelningen ligger långt fram inom flera område, bland annat inom ventilatorvård och kontinuerlig dialys. Hos oss har du möjlighet att påverka din egen utveckling då du har möjlighet att arbeta inom flera specialiteter. Det bidrar till en stimulerande och varierande arbetsmiljö.

Vi bedriver en verksamhet där den ena dagen inte är den andra lik. Din roll är att arbeta teambaserat, tillsammans med läkare, undersköterska, fysioterapeut med fokus på patienten och dess anhöriga. Vi värnar om vår arbetsplatskultur som präglas av att vi ser varandra i arbetet, är vänliga och delar med oss av våra kunskaper. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till vårt goda arbetsklimat.

På avdelningen tillämpas en arbetstidsmodell som premierar tider som av medarbetarna betraktas som mindre attraktiva med en högre ersättning. Arbetstidsmodellen och individuell schemaläggning medför att medarbetarna i hög grad har möjlighet att påverka både sin arbetstidsförläggning och sin ersättning. Vi driver ett projekt med lägre veckoarbetstid för de som jobbar natt ner till 32 timmars arbetstid per vecka. Du kommer att få en individuell introduktion som är anpassad utifrån dina tidigare erfarenheter. På avdelningen har vi ett delat ledarskap, vilket innebär att vi är två chefer som gemensamt ansvarar för avdelningens verksamhet, ekonomi och personal.

Till dig som är intresserad av tjänsten och inte bor i Kalmar finns det en inflyttarlots i Kalmar kommun som hjälper dig som vill flytta hit, läs mer här.

Vill du veta mer om vad vår fantastiska region har att erbjuda? Läs mer på Flytta hit.

Vi hjälper dig att söka bostad, läs mer om förutsättningarna här.

Vi söker

Dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård och gärna har erfarenhet av akut-, operations- och/eller intensivvård. Du har du en positiv inställning och är flexibel i både tanke och handling. Vi ser gärna att du som söker ser utvecklings- och förbättringsarbete som en naturlig del av ditt arbete då vi hoppas att du vill vara med och utveckla intensivvårdsavdelningen, genom att bidra med ditt kunnande och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och tillsättning sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Intensivvårdsavdelningen är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken och är en länsresurs med sju intensivvårdsplatser och två uppvakningsavdelningar med tillsammans 20 sängplatser. På avdelningen arbetar cirka 40 intensivvårdssjuksköterskor och 40 undersköterskor. Avdelningen har en allmän inriktning och servar hela sjukhuset. Vid kliniken bedrivs ett aktivt forsknings- och utvecklingsarbete, både inom omvårdnadsvetenskap och medicin.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/664

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-31
Upplysning om tjänsten

Monica Malmquist, Avdelningschef

0480-448773
Upplysning om tjänsten

Julie Riddervold Nilsson, Avdelningschef

0480-81312
Upplysning om tjänsten

Linda Petersson, Vårdförbundet

0480-81083

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30