bild för annons Infrastrukturarkitekt

Infrastrukturarkitekt

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som infrastrukturarkitekt där du har en sammanhållande och drivande roll i vår arkitekturfunktion. Du bidrar till säker och hållbar digitalisering i Region Kalmar län genom att leda utvecklingen av IT-arkitekturen kring vår IT-infrastruktur.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa en IT-infrastruktur som möter upp ställda behov utifrån givna förutsättningar. Du stöttar vid teknikval och arbetar aktivt med att förankra nya tekniska möjligheter. Du säkerställer spårbarhet mellan lösningskrav och behov av IT-infrastruktur, levererar scenariobeskrivningar, visualiserar helhetslösningar för olika professioner och främjar återanvändning.

Som del av arkitekturfunktionen samverkar du brett med olika roller inom Region Kalmar läns IT. Omvärldsbevakning är en central del i ditt arbete och du håller dig löpande informerad om nyheter och trender inom området. Du deltar i nationella nätverk och genomför arkitekturgranskningar. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- Akademisk utbildning inom området alternativt annan utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet av server- och lagringslösningar, nätverk/datakommunikation och IT-säkerhet.
- Kunskaper om standarder, processer och styrande principer.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något eller några av områdena arkitekturramverk, containerbaserade plattformar, metrik- och logganalys, mjukvarudefinierade datacenter och mikrotjänster.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och trivs i en ledande roll. Dina lösningar sätter du i det större perspektivet och ser helheter. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla information till mottagaren.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/773

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-11-14
Upplysning om tjänsten

Johan Slottner, enhetschef IT Teknik

0480-848 15
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30