Hygiensjuksköterska - Oskarshamn

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Du som hygiensjuksköterska arbetar och undervisar i regionens patientsäkerhetsarbete för att förebygga vårdrelaterade infektioner och smittspridning. Du kommer att arbeta med att samordna och utveckla det viktiga vårdhygieniska arbetet i nära samarbete med dina kollegor. En stor del av arbetet består av rådgivning, information och undervisning till vårdpersonal av alla kategorier. Som hygiensjuksköterska övervakar du aktuellt infektions- och resistensläge. I arbetet ingår också utredning och rådgivning vid infektionsutbrott. Du kommer att medverka och bevaka vårdhygieniska aspekter vid ärenden som rör både lokalplanering och inköp. Arbetet är utåtriktat, självständigt och omväxlande. Ditt arbetsområde omfattar verksamheter inom regionen såväl som kommuner.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flerårig klinisk erfarenhet. Du ska ha en god förmåga att samarbeta, men även att arbeta självständigt. Du ska vidare vara utåtriktad och intresserad av undervisning och utvecklingsarbete. Arbetet är flexibelt och det finns möjligheter att utifrån dina erfarenheter inrikta arbetet mot vissa områden.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du har B-körkort och datorvana.

Vår arbetsplats

Du som hygiensjuksköterska kommer att arbeta på avdelningen Smittskydd och vårdhygien, Diagnostiskt centrum med placering i Oskarshamn. Vårdhygien utgör en länsövergripande expertfunktion som ska bistå vårdens medarbetare till en god och säker vård. Dina närmsta kolleger i vårdhygien är en hygienläkare och två hygiensjuksköterskor i Kalmar och en hygiensjuksköterska i Västervik. Vi har verksamhet i hela Region Kalmar län. Du kommer att utgå ifrån Oskarshamn men även arbeta med uppdrag i Västervik. Vi träffas dagligen på videomöte och har ett nära samarbete med smittskydd, som består av smittskyddsläkare, smittskyddssjuksköterskor, kommunikatör och avdelningschef.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/766

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Per-Åke Jarnheimer, Överläkare

0480-814 40
Upplysning om tjänsten

Caroline Johansson, Hygiensjuksköterska

0490-867 02
Upplysning om tjänsten

Henrik Engström, tf Avdelningschef

0480-44 82 52
Upplysning om tjänsten

Pia Olofsson, Vårdförbundet

0480-81670

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet