HR-Systemstrateg

Regionstab

Vi erbjuder

Vill du utvecklas och utmanas tillsammans med engagerade kollegor inom ett område som växer och förändras. Trivs du även i en samverkande roll där verksamhet möter teknik?

Som HR-systemstrateg arbetar du både på operativ och strategisk nivå. I arbetet ingår att identifiera, granska, samordna och driva både förvaltnings- och utvecklingsfrågor inom HR-systemen.

Du kommer att förvalta system som främst stödjer processer inom HR-området som personadministration och lön, arbetsmiljö, lärarplattform, rekrytering etc. Inom enheten finns fyra systemförvaltare med olika ansvarsområden. I ditt arbete ingår även en viss del systemförvaltning på applikationsnivå men du är också samordnare för systemförvaltargruppen, där du leder och fördelar arbetet.

Utifrån din erfarenhet, verksamhetskompetens samt din tekniska förståelse arbetar du som sakkunnig och bidrar till kvalitetssäkring, kunskapsbyggande samt med uppföljning och analys av verksamheten. Du kommer att ansvara för omvärldsbevakning inom området och driva så väl projekt som utredningar. Du arbetar ofta i team med andra specialist- och stödfunktioner samt verksamhetsrepresentanter. Medverkar som representant för Region Kalmar län i olika sammanhang som vid leverantörskontakter och i nätverk.

Vi söker

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning. Inriktningen kan se olika ut, men det är viktigt med god förståelse och kunskap om den typ av verksamhet som vi bedriver. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom kompetensområdet och arbete med utvecklingsfrågor. Du har även erfarenhet av process- eller projektledning. Arbetet förutsätter god förmåga att självständigt och på eget initiativ och i samråd med kollegor lägga upp ett systematiskt och kvalitetssäkrat arbete. Du är en metodisk och analytisk problemlösare med stort fokus på gott samarbete. Du trivs i rollen som samordnare och att leda och driva arbetet framåt.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, är bekväm med att hålla presentationer och leda arbetsgrupper. Du är flexibel, prestigelös och trivs med att arbeta såväl i grupp som individuellt. Vi förutsätter att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att skapa goda relationer i kontakter på olika nivåer i organisationen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare och har visionen att vara hälsolänet - för ett friskare, tryggare och rikare liv. Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Det hälsofrämjande perspektivet präglar både våra möten med invånare och vår vardag kollegor emellan. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/746

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-24

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30