HR-strateg Arbetsmiljö och ledarskap

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder en roll med ansvar för två av HR-enhetens områden - arbetsmiljö och ledarskap. Områdena har en stark koppling till varandra och avgörande betydelse för Region Kalmar läns utveckling och målsättning som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Inom arbetsmiljöområdet ansvarar du på övergripande nivå för det systematiska arbetsmiljöarbetet och vårt arbete med hälsofrämjande arbetsplatser. Det innebär bland annat ansvar för arbetsmiljöutbildningar och uppföljning av nyckeltal och handlingsplaner. Inom området chef och ledarskap arbetar du tillsammans med vår chefsutvecklare med vår chef- och ledarskapsstrategi som utgångspunkt. Du kommer att leda processer och aktiviteter med målet att fortsatt utveckla chef- och ledarskapet.

Du blir en del av vårt HR-team där du kommer att få bidra med kunskap inom HR-områdets samtliga delar. Du kommer både att leda och bidra i förändrings- och utvecklingsarbeten inom HR, som har stort fokus i organisationen.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR, beteendevetenskap, eller annan adekvat akademisk utbildning. Du har goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet och erfarenhet av att arbeta med centrala HR-processer på strategisk nivå. Det är också viktigt att du har erfarenhet av att utveckla, planera och genomföra olika utveckling- och utbildningsinsatser inom ledarskapsområdet. Du är en erfaren processledare och har god vana att leda grupper. Vi ser gärna att du har egen chefserfarenhet.

Vi förutsätter att du har initiativkraft och uthållighet i ditt arbete. Du trivs med att arbeta självständigt, kan ta en aktiv roll och driva processer framåt.  Ditt arbetssätt är strukturerat med självständig planering, organisering, prioritering och uppföljning av ditt arbete. Med din goda kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga skapar du engagemang och delaktighet i de arbetsgrupper du leder.

Intervjuer kommer ske löpande.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare och har visionen att vara hälsolänet - för ett friskare, tryggare och rikare liv. Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Det hälsofrämjande perspektivet präglar både våra möten med invånare och vår vardag kollegor emellan. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/630

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Helen Persson, HR-direktör

0480-841 01

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 24 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet