HR-konsult, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett arbete för dig som vill utvecklas inom HR-området från grunden. Du kommer att ha både rutinartade såväl som omväxlande arbetsuppgifter. Vi tror att det här är ett bra jobb för dig som nyligen studerat HR på universitetsnivå och har något/några års tidigare arbetslivserfarenhet.

Som HR-konsult arbetar du självständigt med varierande personalfrågor. I din roll ingår att fungera som stöd åt våra chefer och att förmedla information om HR-frågor i organisationen samt bidra med din kunskap inom olika HR-relaterade frågor.

Du kommer bland annat att arbeta med att:
- ge råd och stöd i HR-relaterade frågor (regelverk, avtal- och villkorsfrågor mm.)
- stödja cheferna i rekryteringsprocessen
- administrera rekryteringar
- arbeta med introduktion av nyanställd personal
- övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter såsom LAS- och vikariehantering
- samverkan med de fackliga organisationerna
I och med bredden av arbetsuppgifter kommer du att få en god insikt i HR-arbetet.

Vi söker

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du bör ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt vara en van datoranvändare som lätt tar till dig ny teknik.

Vi söker dig som är en prestigelös lagspelare med nära till skratt. För att passa i rollen krävs det att du har ett strukturerat arbetssätt, har en förmåga att engagera samt brinner för att ge god service. Vi ser att du som person är social, öppen och har lätt för att skapa nya relationer till din omgivning där du framstår som trovärdig och professionell.

Att du vill arbeta med människor och är serviceinriktad är viktigt i denna roll. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, är flexibel och är duktig på att planera och organisera.

Vår arbetsplats

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens HR-enhet ger stöd och service till de tre sjukhusen i länet samt Diagnostiskt centrum. Denna tjänst är placerad på Västerviks sjukhus där vi är ett team som tillsammans arbetar för att skapa mervärde för verksamheten och cheferna med ett starkt fokus på att nå goda resultat och bidra till att verksamheten når uppsatta mål. Vi tillhör ledningsstaben på Västerviks sjukhus och har ett nära samarbete med andra stödfunktioner såsom controllers och verksamhetsutvecklare och tillsammans ger vi stöd och service till verksamheter och chefer på hela vårt sjukhus. Du kommer att arbeta i en organisation med mycket ambitiösa och engagerade kollegor. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/511

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Mia Nilsson, HR-chef

0490-863 54

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet