bild för annons HR-konsult

HR-konsult

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett vikariat som HR-konsult hos Kalmar läns största och mest komplexa IT-arbetsplats, då en av våra kollegor kommer vara föräldraledig. Du har ett omväxlande och kvalificerat arbete i en spännande miljö där du får vara delaktig i verksamhetsutveckling inom förvaltningen.

I rollen som HR-konsult arbetar du med såväl operativa som strategiska HR-frågor inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning, lön-, avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap där en större del är rekrytering och kompetensförsörjning. Du skapar mervärde och bidrar till att verksamheten når uppsatta mål genom att ge råd och stöd och hantera frågor och uppdrag inom HR-områdena på ett konsultativt sätt. I rollen ingår även att samverka med HR-kollegor inom Region Kalmar läns övriga verksamheter samt med vår kommunikatör.

HR-funktionens uppdrag är att utveckla och stödja ett öppet, kunnigt och engagerat chef- och medarbetarskap. Vi är en strategisk partner med ett konsultativt förhållningssätt gentemot ledning och chefer. För oss är dialog, samverkan och delaktighet viktiga grundstenar.

Tjänsten är ett vikariat på heltid i ett år, med eventuell möjlighet till förlängning. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från att tidigare ha jobbat med HR-frågor.

För att trivas i rollen som HR-konsult behöver du vara ansvarsfull, flexibel och ha en stark servicekänsla. Du har en förmåga att skapa goda, professionella relationer och tycker om att variera självständigt arbete med arbete i grupp och har en vilja att vara delaktig i utvecklingen av hela vår verksamhet. Du är bra på att strukturera och planera samt lyssna in organisationens olika utmaningar för att på ett konstruktivt sätt hantera och lösa frågor som uppstår. Som person är du utåtriktad och är bra på att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt, och kan anpassa budskapet beroende på vem som är mottagare.

Vår arbetsplats

Att arbeta som HR-konsult inom Region Kalmar län innebär möjlighet till ett brett kontaktnät inom HR och tillgång till expertkunskap. Du tillhör enheten IT Stab som har i uppdrag att stödja IT-förvaltningens ledning och verksamhet genom att driva strategiska och övergripande frågor.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 160 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1125

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-23
Upplysning om tjänsten

Marie Ogenvik, HR-chef

0480-814 53
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30