Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

HR-konsult

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en varierande roll som HR-konsult i en meningsfull och intressant verksamhet på Länssjukhuset i Kalmar. I rollen som HR-konsult ger du råd och stöd inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning, lön- avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Som HR-konsult arbetar du konsultativt och skapar mervärde för verksamheten och bidrar till att nå uppsatta mål. Utöver grunduppdraget har du även ett övergripande ansvar tillsammans med en eller flera kollegor inom HR-områden där du samordnar och tar initiativ till utveckling av arbetet samt informerar och förmedlar kunskap till kollegor och chefer. Din roll är bred och du förväntas ha kunskap om flera olika områden och en viktig del är att samverka med fackliga parter på ett professionellt sätt. I uppdraget ligger även ett uppföljningsansvar och utifrån verksamhetens behov och ditt intresse finns även möjlighet att involveras i olika HR-projekt.

HR-arbetet kännetecknas av ett professionellt bemötande med hög kompetens. I rollen är du ett nära chefsstöd där din kunskap är otroligt viktig för att stötta och hjälpa våra chefer i verksamheten utifrån deras behov och förutsättningar, detta utan att ta över chefens ansvar. Arbetet är självständigt samtidigt som man verkar i en stor grupp med kollegor där stöd, samverkan och ett prestigelöst arbetssätt genomsyrar allt vi gör. Vi har en genuin omtanke om varandra och trots det höga tempot ser vi alltid vikten av att ha roligt på jobbet. Samtliga verksamheter och medarbetare inom Region Kalmar län arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av liknande roll och har erfarenhet av att driva och utveckla HR-processer. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap och erfarenhet inom arbetsmiljö, arbetsrätt och/eller lön.

Som person är du självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter planeras, organiseras och genomförs på ett effektivt sätt och med god kvalitet. Du är lyhörd för organisationens utmaningar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du arbetar i ett HR-team och med chefer som har en drivkraft att tillsammans nå goda resultat och det krävs att du är bra på att samarbeta samt att skapa goda och professionella relationer. Du har en nyfikenhet för verksamheten som du arbetar för samt ett mod att stå upp för och dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

HR-enheten i Kalmar tillhör Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och i vårt HR-team ingår åtta HR-konsulter, tre HR-assistenter och en HR-chef. Viktiga samarbetspartner är chefer och medarbetare i verksamheten, HR-kollegor i förvaltningen och i Regionen, controllrar, verksamhetutvecklare, lönekonsulter, företagshälsovården och fackligt förtroendevalda. Att arbeta som HR-konsult inom Region Kalmar län innebär möjlighet till ett brett kontaktnät inom HR och tillgång till expertkunskap. Varje år ordnas särskilda HR-dagar inom Regionen utifrån aktuella områden. Vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler på Länssjukhuset i ett nära samarbete med övriga administrativa enheter. 

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/453

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-14
Upplysning om tjänsten

Kerstin Parker, HR-chef

0480-84955
Upplysning om tjänsten

Marie Stenberg, SACO

0480-81406

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30