HR-konsult

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en varierande roll som HR-konsult i en meningsfull och intressant verksamhet på Länssjukhuset i Kalmar. I rollen som HR-konsult ger du råd och stöd inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning, lön- avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Som HR-konsult arbetar du konsultativt och skapar mervärde för verksamheten och bidrar till att nå uppsatta mål. Utöver grunduppdraget har du även ett övergripande ansvar tillsammans med en eller flera kollegor inom HR-områden där du samordnar och tar initiativ till utveckling av arbetet samt informerar och förmedlar kunskap till kollegor och chefer. Din roll är bred och du förväntas ha kunskap om flera olika områden och en viktig del är att samverka med fackliga parter på ett professionellt sätt. I uppdraget ligger även ett uppföljningsansvar och utifrån verksamhetens behov och ditt intresse finns även möjlighet att involveras i olika HR-projekt.

HR-arbetet kännetecknas av ett professionellt bemötande med hög kompetens. Samtliga verksamheter och medarbetare inom Region Kalmar län arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av liknande roll och har erfarenhet av att driva och utveckla HR-processer. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap inom arbetsrätt och/eller lön.

Som person är du självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter planeras, organiseras och genomförs på ett effektivt sätt och med god kvalitet. Du är lyhörd för organisationens utmaningar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du arbetar i ett HR-team och med chefer som har en drivkraft att tillsammans nå goda resultat och det krävs att du är bra på att samarbeta samt att skapa goda och professionella relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

HR-enheten i Kalmar tillhör Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och i vårt HR-team ingår sju HR-konsulter, tre HR-assistenter och en HR-chef. Viktiga samarbetspartner är chefer och medarbetare i verksamheten, HR-kollegor i förvaltningen och i Regionen, controllrar, verksamhetutvecklare, lönekonsulter, företagshälsovården och fackligt förtroendevalda. Att arbeta som HR-konsult inom Region Kalmar län innebär möjlighet till ett brett kontaktnät inom HR och tillgång till expertkunskap. Varje år ordnas särskilda HR-dagar inom Regionen utifrån aktuella områden. Vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler på Länssjukhuset i ett nära samarbete med övriga administrativa enheter.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/104

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-02-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Andersson, HR-chef

0480-816 12
Upplysning om tjänsten

Marie Stenbergh, Akademikerförbundet SSR

0480-814 06
Upplysning om tjänsten

Agneta Odeén, Vision

0480-812 44

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30