HR-konsult

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Som HR-konsult i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen bidrar du med dina HR-kunskaper i en meningsfull och intressant verksamhet.

Du arbetar tätt tillsammans med HR-teamet som består av HR-chef, HR-konsulter och HR-assistenter samt nära våra chefer i organisationen. I din roll som HR-konsult ger du stöd inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning, avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Du är lyhörd för organisationens utmaningar för att på ett proaktivt och pedagogiskt sätt ge stöd och bidra till verksamhetens mål.

Som HR-konsult har du även övergripande ansvar inom särskilda HR-områden där du samordnar och tar initiativ till utveckling av arbetet samt informerar och förmedlar kunskap till kollegor och chefer. Utifrån verksamhetens behov finns goda möjligheter att anpassa ansvarsområden utifrån din kunskap och intresseområden.

Vi erbjuder ett introduktionsår för nya HR-konsulter med syfte att bland annat bygga nätverk inom organisationen och få djupare kunskap inom HR´s processer. Varje år ordnas särskilda HR-dagar utifrån aktuella områden.

Vi söker

Vi söker dig med akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av liknande roll och har kunskap och färdigheter att driva och utveckla HR´s processer och tjänster. 

Du har kunskap om lagar och avtal gällande exempelvis anställning, arbetsmiljö, rehabilitering, samverkan och kunskap om hur de tillämpas i praktiken. Det är meriterande om du har särskild kunskap inom arbets- och avtalsrätt samt arbetsmiljö.

Som person är du självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter planeras, organiseras och genomförs på ett effektiv sätt med en god kvalitet. Du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Du arbetar i ett HR-team och med chefer med en drivkraft att tillsammans nå goda resultat och det krävs att du är bra på att arbeta med andra människor samt att skapa goda och professionella relationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens HR-enhet ger stöd och service till de tre sjukhusen i länet samt Diagnostiskt centrum. Denna tjänst är placerad i Kalmar där enheten arbetar med Länssjukhuset i Kalmar och Diagnostiskt centrum. På enheten i Kalmar arbetar 11 medarbetare som ger stöd till 27 basenheter med 90 chefer.

HR-enheten arbetar i nya, aktivitetsbaserade lokaler i ett nära samarbete med övriga administrativa enheter.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/192

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-09-08

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Andersson, HR-chef

HR-chef

0480-816 12
Upplysning om tjänsten

Marie Stenbergh, facklig företrädare SACO

0480-81406
Upplysning om tjänsten

Agneta Odéen, facklig företrädare Vision

0480-81244

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30