HR-konsult med fokus på arbetslivsinriktad rehabilitering

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Nu har du med HR-bakgrund och med ett stort intresse för arbetslivsinriktad rehabilitering chans till ett mycket spännande uppdrag! Vi gör nu en rejäl satsning i vår förvaltning på att kvalitetssäkra vår rehabiliteringsprocess, jobba systematiskt med sjuktalsanalyser och att aktivt stötta våra chefer i deras rehabiliteringsarbete. Detta blir fokusområdet för vår nya HR-medarbetare.

I rollen som HR-konsult ger du konsultativt stöd till förvaltningens chefer inom områdena personal- och kompetensförsörjning, hälsa och arbetsmiljö, avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap.
Du hanterar enskilda frågor och uppdrag inom hela personalområdet och förmedlar ett tydligt och gemensamt förhållningssätt utifrån regionens personalpolitik. Dialog, samverkan och delaktighet är viktiga grundstenar.

Ditt fokusområde inom rehabilitering innebär att aktivt verka för att skapa friska, hälsofrämjande arbetsplatser och att vara ett proaktivt stöd för förvaltningens chefer under hela rehabiliteringsprocessen. Ditt uppdrag är både operativt och strategiskt. Du kommer att planera och genomföra utbildningar för chefer i rehabiliteringsarbete och jobba med analysarbete kopplat till sjuktal och annan statistik inom området. Omvärldsbevakning inom rehabiliteringsområdet ingår också i ditt uppdrag.

Inledningsvis kommer du att ha stort fokus på ditt uppdrag inom rehabilitering. Du kommer att hantera pågående ärenden, kartlägga verksamheternas behov och sätta struktur och nya arbetssätt för arbetet med rehabilitering inom förvaltningen. Målet är sänkta sjuktal och ökad frisknärvaro.

Du kommer att verka i nära samarbete med HR-chef och ytterligare två HR-konsulter, samt med övriga professioner inom staben. I jobbet ingår också att samverka med kollegor inom regionens övriga verksamheter.

Vi söker

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta inom området hälsa och rehabilitering. Vi vill att du har tidigare arbetslivserfarenhet och god kunskap inom området.

Du har högskoleexamen inom HR-området eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Några års erfarenhet av självständigt HR-arbete är ett krav.

Rollen kräver en mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer i verksamheten. För att lyckas och trivas som HR-konsult behöver du vara strukturerad, självgående och ha stor initiativförmåga. Den konsultativa rollen ställer även krav på god pedagogisk och kommunikativ förmåga.

Eftersom en del resor över länet ingår i ditt arbete krävs B-körkort.

Vår arbetsplats

HR-enheten bidrar till att förvaltningen når sina mål genom att ge stöd till verksamheterna inom länets specialistpsykiatri. Vårt uppdrag är att utveckla och stödja ett öppet, kunnigt och engagerat chef- och medarbetarskap. Vi är en strategisk partner med ett konsultativt förhållningssätt gentemot ledning och chefer.

Då vår verksamhet bedrivs i hela Kalmar län, kan din placering vara i antingen Västervik, Oskarshamn eller Kalmar.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/398

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-15
Upplysning om tjänsten

Eva Pleijel, HR-chef

0480-418013
Upplysning om tjänsten

Toni Lavi, HR-konsult

0480-81255
Upplysning om tjänsten

Cecilia Hedlund, HR-konsult

0490-87028

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet