HR-analytiker

Regionstab

Vi erbjuder

Som HR-analytiker kommer du att arbeta med analys, utveckling och uppföljning av nyckeltal och statistik främst inom HR-området men även vissa frågor inom ekonomi. Vårt utdataverktyg, QlikView, är ditt främsta verktyg och du kommer även arbeta med utbildning och utveckling av verktyget. I arbetet ligger också ansvar för underlag i samband med förfrågningar inom HR-området från massmedia, politik, ledning, revisorer och privatpersoner.  Det innebär att du kommer att ha många olika kontaktytor både intern och externt. 
Du kommer även att ingå som en del i systemförvaltargruppen gällande vårt lön- och personalsystem, Heroma, där dina främsta uppgifter gäller tex skattefrågor och hantering av redovisning kopplat till lön.

Vi söker

Vi söker dig som har en ekonomisk högskoleutbildning eller annan akademisk utbildning som kan anses relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i Qlikview. 

Som analytiker  trivs du med att självständigt driva dina processer framåt och har förmågan att göra kvalificerade analyser, ibland med kort framförhållning. Du tycker om att arbeta med komplexa frågor och lösa komplicerade problem. För att lyckas i rollen är du noggrann och kvalitetsmedveten och  du planerar och organiserar ditt arbete självständigt. Rollen kräver också att du är en god kommunikatör och att du trivs i en miljö där förändring är en del av vardagen.

Intervjuer sker löpande.

Vår arbetsplats

Region Kalmar län är länets största arbetsgivare och har visionen att vara hälsolänet - för ett friskare, tryggare och rikare liv. Regionstab HR arbetar regionövergripande med strategiska personalfrågor och är ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Det hälsofrämjande perspektivet präglar både våra möten med invånare och vår vardag kollegor emellan. Vi arbetar målinriktat med verksamhetens bästa för ögonen och hos oss finns goda möjligheter till utveckling.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/478

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-08-08
Upplysning om tjänsten

Helen Persson, HR-direktör

0480-841 01

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30