Handläggare

Regional utveckling

Vi erbjuder

Det här är en handläggartjänst där du får vara med och stimulera till utveckling i länet. Du får också möjligheten att själv utforma ditt arbetssätt då delar av uppdraget är nytt för vår förvaltning. 

Du kommer framförallt att handlägga inkomna ansökningar om projektmedel inom kulturområdet, stöd till funktionshinderorganisationer samt organisationsstöd till civilsamhället. I handläggningen ingår att bedöma ansökningar utifrån gällande kriterier, riktlinjer och budgetunderlag, bereda och skriva förslag till beslut. 

Som en del av enhetens arbete med ständiga förbättringar kommer du att göra en översyn av våra stödformer och projektmedel, utveckla nya samt arbeta fram likformiga rutiner och arbetssätt. Detta gör du tillsammans med andra, både med kollegor och externa samarbetsparter.

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsvetenskap eller annan relevant inriktning. Du har erfarenhet från arbete inom kultur och ideell verksamhet samt stort samhällsintresse och ett genuint intresse för social hållbarhet. Du har förståelse för ekonomifrågor, budget och projektverksamhet. Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. 

Som person är du nyfiken, utåtriktad och serviceinriktad. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och driver självständigt ditt arbete framåt.

En förutsättning för tjänsten är att du kan ta till dig, sortera och analysera en stor mängd information. Du har ett öppet förhållningssätt som ser möjligheter i förändringar och är duktig på att samarbeta med andra. Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska.

Då arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i enheten Företags- och projektstöd. Enheten jobbar med stöd till företag och andra organisationer i samhället, att utveckla projekt, landsbygdsfrågor och EU-relaterade frågor samt internationell samverkan. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Tillsammans arbetar vi efter strategin ”Varje dag är lite bättre”. Social samvaro är viktig då vi sitter i öppet landskap.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/486

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-27

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Camilla Håkansson, basenhetschef

0480-44 83 94
Upplysning om tjänsten

Helena Kaldner, HR-konsult

0480-44 83 76

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30