Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Handläggare Särskilda persontransporter

Handläggare Särskilda persontransporter

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

dig nu en tjänst som handläggare inom område för Särskilda persontransporter. I arbetet ingår att på ett korrekt och rättssäkert sätt, genom tillämpning av aktuella lagstiftningar, rådande praxis och lokalt tagna tillämpningsföreskrifter utreda och fatta beslut om rätten till tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst. I tjänsten ingår sedvanligt utredningsarbete, kontakter med enskilda, legala företrädare, anhöriga, hälso-och sjukvårdspersonal, kommuner och kollegor inom vår egen verksamhet. Du har även kontakter med rättsliga instanser, skriver yttranden och överklaganden och vägleder via telefon och digitala medier.

Vi söker

dig som är socionom, jurist eller har en annan utbildning på nivå för högskola eller universitet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av arbete inom socialtjänst eller annan myndighet. Du har en personlig mognad och är trygg i dig själv. Du är serviceinriktad, arbetar noggrant och tar ansvar för att rättssäkerheten alltid upprätthålls. Det är för oss viktigt att våra medborgare får ett bra bemötande och korrekt information. Du är bekväm med att kommunicera beslut, även beslut som går den enskilde emot. Till följd av en varierande arbetsbelastning tillämpar vi årsarbetstid vilket krävs flexibilitet och anpassningsförmåga.

Du har en god datorvana och en mycket god kommunikativ förmåga i svenska språket, både i tal och skrift. Du har B-körkort då hembesök är en del av det dagliga arbetet och även i viss mån arbete på våra övriga kontor. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vår arbetsgrupp består av sju handläggare fördelade på tre kontor i länet. Gruppens arbete präglas av noggrannhet, ansvarstagande och samarbete. Vi har ett stödjande klimat där vi hjälps åt och stöttar varandra över kontorsgränserna och vi försöker hela tiden att arbeta framåt för att utveckla vår verksamhet, varje dag lite bättre.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/714

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-10-08
Upplysning om tjänsten

Lars Lindahl, kanslichef

010-2121080
Upplysning om tjänsten

Ann-Sofie H Thuresson, 1:a linjens chef

010-2121096
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30