bild för annons Hälsokoordinator, mödrahälsovård

Hälsokoordinator, mödrahälsovård

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Just nu erbjuder vi ett intressant och spännande uppdrag som hälsokoordinator, en roll som visat sig vara både eftertraktad och viktig för patienter inom mödrahälsovården i norra länsdelen. Ditt uppdrag blir att arbeta för att främja hälsosamma levnadsvanor inför, under och efter en graviditet, med fokus på livsstilsfrågor som omfattar kost, motion och tobaksbruk. Du kommer att ha egen mottagning som genomförs såväl individuellt som i grupp på mottagningar i Västervik, Vimmerby, Hultsfred samt Oskarshamn. Insamling och sammanställning av data ingår i uppdraget.  Eftersom motsvarande tjänst finns i södra länsdelen erbjuds möjligheter till samverkan, erfarenhetsutbyte och gemensam utveckling av rollen utifrån behov.

Vi söker

Du som söker till oss har ett stort intresse för folkhälsofrågor och i synnerhet kvinnohälsa. För att lyckas i rollen behöver du vara utbildad hälsovetare, hälsopedagog eller ha annan utbildning som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete, är utbildad tobaksterapeut samt utbildad i motiverande samtal (MI-utbildning). Eftersom uppdraget är mångfacetterat behöver du vara ansvarstagande, kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är tydlig i din kommunikation och anpassar ditt budskap utifrån den du möter. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt har B-körkort.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan till denna spännande tjänst!

Vår arbetsplats

Mödrahälsovården i norra länsdelen består av fem mottagningar belägna i Gamleby, Västervik, Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn samt två ungdomsmottagningar. Vi är omkring 30 medarbetare; barnmorskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Organisatoriskt tillhör Mödrahälsovården Kvinnokliniken på Västerviks sjukhus med drygt 100 medarbetare. Våra styrkor beskrivs i form av lojalitet och flexibilitet med stort lösningsfokus. Vi har roligt tillsammans och är stolta och upplever arbetet som både utvecklande och meningsfullt. "Hos oss är vi omtänksamma om varandra och fokuserar på patientens och dess anhörigas bästa!"

Tjänsten är ett resultat av projektet ”Hälsa inför, under och efter graviditet” som fallit väl ut. Tiden innan en graviditet spelar en viktig roll då fruktsamhet, fosterutveckling och graviditetsutfall påverkas av levnadsvanor och mående redan innan befruktning. Fler förebyggande och kunskapshöjande insatser kan ge hälsovinster för både kvinnor och deras framtida barn. Tiden efter graviditet är också viktig tid då många kvinnor är mer mottagliga och motiverade till att göra livsstilsförändringar. Vi tror att du kan göra skillnad tillsammans med oss! Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/15

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-01-27
Upplysning om tjänsten

Eva Wester, avdelningschef

0490-86379
Upplysning om tjänsten

Ida Myrsäter, SRAT

0492-17641

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 26 januari 2023 Lämna synpunkter på innehållet