Fysioterapeut/Sjukgymnast

Region Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett ansvarfullt, omväxlande och självständigt arbete som fysioterapeut/sjukgymnast på Länssjukhuset i Kalmar. Du kommer främst att arbeta med inneliggande patienter inom geriatrik och medicin som har olika funktionsnedsättningar/diagnosgrupper och rehabiliteringsbehov. Du ger ett tidigt och professionellt omhändertagande genom undersökning, bedömning och behandling.

En av dina viktigaste uppgifter är att visa på sambandet mellan att vara i rörelse och hälsa och hur patienten kan använda rörelse som ett redskap för att hålla sig frisk. Målen sätts tillsammans med patienten utifrån dennes egna önskemål och behov. 

Arbetet som fysioterapeut/sjukgymnast är självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga professioner på avdelningen. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som präglas av samarbete, erfarenhet och kreativitet.

Arbetstiden är förlagd dagtid måndag till fredag. Viss helgtjänstgöring förekommer, ca 5 helgdagar/år.

Vi söker

Dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Som person har du en positiv inställning och sätter alltid patienten bästa i fokus. Du tar initiativ och är flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser möjligheterna i förändringar. Vidare har du förmågan att arbeta bra tillsammans med andra människor och har ett empatiskt förhållningssätt. Du vill vara delaktig i att förbättra verksamheten samtidigt som du utvecklas inom din profession. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Rehab Söder har som uppdrag att erbjuda medborgarna i södra Kalmar län rehabiliterande insatser på såväl specialist- som primärvårdsnivå. Organisationsmässigt tillhör vi Länssjukhuset i Kalmar. Med stort engagemang och bred kompetens erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet.

Arbetet hos oss är meningsfullt och utvecklande - varje dag!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/193

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Marie Simonsson

Avdelningschef

0480-44 81 13
Upplysning om tjänsten

Annika Hjortenkrans, Fysioterapeuterna

0480-811 70

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30