Fysioterapeut till ABC (AnorexiBulimiCenter), Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Då vår fysioterapeut nu går på föräldraledighet söker vi en ny medarbetare till mottagningen i Kalmar.

Som fysioterapeut kommer Du fylla en mycket central funktion i det multidisciplinära teamet. Du kommer arbeta med bedömning och behandling av patientens missnöje med kroppen och graden av störd kroppsuppfattning. Behandlingen är riktad mot kroppskännedom för att förbättra patientens upplevelse och inställning till kroppen. Du fokuserar på attityd, upplevelse och rörelseaspekt. Behandlingen sker både individuellt och i grupp. Olika behandlingsmetoder som kan användas är tex basal kroppskännedom, avspänning, massage. medicinsk yoga, undervisning i anatomi och fysiologi samt träningslära.

Placering: AnorexiBulimiCenter, Kalmar

Vi söker

Leg Fysioterapeut. Meriterande är tidigare erfarenheter av arbete inom psykiatrin och ätstörningsområdet.  

Du bör vara nyfiken och ha en god initiativförmåga. Du bör vara lätt att samarbeta med samt ha en förmåga till att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

AnorexiBulimiCenter (ABC) är en specialistenhet för utredning och behandling av ätstörningar. Organisatoriskt utgör vi en egen basenhet och har Region Kalmar län som upptagningsområde. ABC består av två mottagningar en i Kalmar och en i Västervik. Målgruppen är barn, ungdomar, vuxna och deras familjer. Enheten arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där psykologiska, biologiska och relationella faktorer tillmäts lika värde. Enheten har två multidisciplinärt sammansatta team, ett placerat i Kalmar och ett team i Västervik, där företrädare för olika behandlingsinriktningar och specialkunskaper samverkar. Varje medarbetare bidrar med sin specialkompetens.

 

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/20

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2023-03-31

Sysselsättningsgrad:

Heltid 40 tim/v mån-fre

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-02-20
Upplysning om tjänsten

Margareta Olsson, Enhetschef

0480-844 61 alt. 070-306 85 98

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 21 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet