Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Fritidsassistent

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Som fritidsassistent är du med och skapar en aktiv fritid för baskursens deltagare (personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning). I tjänsten ingår kursadministration, marknadsföring, mentorskap samt ordna med praktikplatser. Nätverksamordning är också en viktig del av arbetet. Fritidsassistenterna väver samman studier, fritid och boende för att varje deltagare ska utvecklas efter sin egen förmåga. I rollen som fritidsassistent ingår dag och kvällsarbete och vid enstaka tillfällen även helgarbete. Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar.
Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

Vi söker

Vi söker dig med fritidsledarutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du specialkompetens för målgruppen är det meriterande, likaså om du har tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer. Det är även meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom musik och arrangörskap.

Som person ska du vara trygg i dig själv och ha en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Då arbetet innebär mycket kontakt med människor i olika åldrar och situationer är det viktigt att vara lyhörd och intresserad av deras vardag. Att skapa goda relationer och bygga förtroende med kursdeltagarna är en förutsättning för att arbetet ska kunna fungera på ett bra sätt. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då du ingår i ett arbetslag tillsammans med kursansvariga pedagoger och tre andra fritidsassistenter som tillsammans planerar verksamheten.

B-körkort är ett krav.

Anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vår arbetsplats

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket, medicinsk sekreterare samt kurser för personer med funktionsvariationer. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk.

Högalids folkhögskola är en inkluderande skola där du och övrig personal möter vuxna deltagare i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. En verksamhet som värnar grundläggande demokratiska värden i val av arbetssätt. Deltagaren får ett personligt bemötande i en trygg lärmiljö där vi tillsammans skapar lust att lära. Vi vill ge deltagarna möjlighet till personlig utveckling, förutsättningar för ett rikt liv och verktyg för att leva hållbart.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/385

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid 40%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-06-07
Upplysning om tjänsten

Anna Kellander Brewitz, rektor

070-2975046
Upplysning om tjänsten

Frida Viberg, Vision

072-2171897

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30