Forskningshandledare

Regionstab

Vi erbjuder

Vill du vara med och leda det strategiska arbetet som brobyggare mellan forskning, kliniskt arbete och utbildning i Region Kalmar?

I rollen som forskningshandledare kommer du vara den som initierar, planerar och bedriver utveckling och forskningsaktiviteter för kliniska studier tillsammans med medarbetare inom hälso- och sjukvården i samarbete med samverkande lärosäten. Adjungering och nära anknytning till klinik och samverkande lärosäte kan aktualiseras utifrån förekommande behov och kompetensprofil. Du kommer att ansvara, medverka och bedriva forskningsseminarier och delta i regionala och nationella forskningsnätverk. Du kommer att vara ett vetenskapligt stöd i frågor som rör studieförfrågningar, deltagande i forskning och studenters datainsamling samt delaktig i verksamhetens systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete. I tjänsten ingår också att vara ett rådgivande stöd till regionens ledning för forskningsverksamhet i strategisk forskning med avsikt att främja en kunskapsbaserad, personcentrad vård samt ett livslångt lärande.

Vi söker

Vi söker dig som är disputerad i vårdvetenskap/omvårdnad, medicin eller hälsovetenskaper. Du har erfarenhet av kvalitativ och kvantitativ metod. Det är premierande om du har arbetat med kliniska studier och erfarenhet av akademiskt ledarskap.

Som forskningshandledare är du intresserad av att få andra att växa och utvecklas. Du är öppen, engagerad, har lätt för att kommunicera, både i ord och skrift. Du är uppgifts- och relationsorienterad och vill bidra genom att vara generös, engagerad och prestigelös för att driva forskningen framåt i regionen.

Vår arbetsplats

Du kommer att arbeta på Forskningssektionen som är en del av Regionstaben, där vi utifrån våra respektive expertområden alla arbetar för att på olika sätt utveckla organisationen. Vi är även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/406

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-07-11
Upplysning om tjänsten

Cecilia Fagerström, Forskningschef

0480-841 16

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30