Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Forskningsassistent

Regionstab

Vi erbjuder

Forskningssektionen vid Region Kalmar län söker en forskningsassistent med intresse för regelverk vid genomförande av kliniska studier.

Forskningssektionen har till uppgift att stödja och samordna forskning för medarbetare i Region Kalmar län och fungerar som stödfunktion i samband med tillstånd, avtal och regelverk vid kliniska studier och användning av hälsodata. 

Som forskningsassistent i Region Kalmar län blir du en viktig resurs för regionens medarbetare utifrån en pedagogisk och stödjande roll. Tjänsten innebär att du ingår i regionens bedömningsgrupp för datauttag vid forskningsändamål och ger regulatorisk rådgivning och stöd vid kliniska studier och insamling av hälsodata. Du kommer också representera Region Kalmar län i samarbete med andra regioner och medverka i nationella projektgrupper för att optimera och säkra datautlämning vid sekundärt ändamål. Du kommer aktivt att medverka i kunskapsspridning kring reglering vid kliniska studier samt stimulera medarbetare att medverka i kliniska studier. I tjänsten som forskningsassistent kommer du också att ingå i pågående forskningsprojekt vid Forskningssektionen och i den rollen ta ansvar för datainsamling och analys av kvalitativ och kvantitativ karaktär samt sammanställning av forskningsdata. Du är öppen, samarbetsvillig, noggrann, pedagogisk och van att arbeta självständigt och att tolka lagtext. Du har lätt för att kommunicera både i tal och skrift i svenska och engelska.

Vi söker

Tjänsten förutsätter att du har en masterutbildning inom hälso-, vård- eller medicinsk vetenskap. Det är meriterande att du har erfarenhet av att samordna studieförfrågningar om kliniska studier och att monitorera kliniska studier från industri, akademi och hälso- och sjukvård samt att du har kunskap gällande lagar och regelverk vid kliniska studier och hälsodata både nationellt och internationellt. Därutöver ska du ha kunskap om regelverk såsom etikprövningslagen, dataskyddsförordningen, ICH-GCP, EU-förordningen om kliniska prövningar av humanläkemedel, 536/2014, även kallad Clinical Trials Regulation (CTR). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vår arbetsplats

Du kommer att arbeta på Forskningssektionen som är en del av Regionstaben, där vi utifrån våra respektive expertområden alla arbetar för att på olika sätt stimulera och utveckla organisationen. Vi är även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet inom forskningsrelaterade områden.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/448

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-05-31
Upplysning om tjänsten

Cecilia Fagerström

0480-84116

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30