Finansstrateg

Regionstab

Vi erbjuder

Som finansstrateg arbetar du utifrån ett aktivt och konsultativt arbetssätt. Du kommer att dela din tid mellan Regionstab ekonomi och Kalmar läns pensionskapitalförvaltning AB (KLP).

Regionstab ekonomi är en del av Regiondirektörens stab och har som uppdrag att leda regionens processer inom ekonomiområdet. KLPs uppdrag är att förvalta länets kommuner och region Kalmar läns avsättningar för pensionsändamål. Ägarnas kapitalavsättningar ska i första hand vara avsedda att täcka uppkommande förpliktelser att utbetala tjänstepensioner

Du kommer att arbeta självständigt med regionens finansiella åtaganden och utveckla processer och arbetsuppgifter inom finansområdet. Det innebär utveckling av regionens styrande finansiella dokument och finansiella strategier, likviditetsplanering, riskhantering, upphandling av finansiella tjänster. Du kommer också att vara kontaktperson och första ingång för våra finanspartners, såsom till exempel banker och finansiella institut. I tjänsten ingår även att vara en del av regionens arbete med försäkringsfrågor.

Arbetet i KLP AB innefattar att vara del av den löpande förvaltningen och i den löpande värderingen av portföljerna. Du kommer att ha kontakt med både placeringsleverantörer och ägare, samt vara delaktig i den vardagliga driften av bolaget.

Arbetsuppgifterna förutsätter att Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Trivs du med utveckling och förbättringsarbete? Region Kalmar län är en spännande arbetsplats för dig som vill arbeta strategiskt och övergripande med utveckling och förbättring!

Vi söker

Som person har du hög integritet, är ansvarstagande, strukturerad, kommunikativ och relationsskapande. Du ska ha en god administrativ förmåga samt förmågan att snabbt kunna se och anpassa dig efter verksamhetens behov. Du är civilekonom, eller motsvarande, med erfarenhet och intresse i finans- och placeringsfrågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du karaktäriseras av en ödmjuk och positiv framtoning i kombination med att du är ansvarsfull, effektiv, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att konkretisera, dokumentera och implementera nya lösningar och modeller.

Vår arbetsplats

Regionstab Ekonomi har ett strategiskt ansvar för att leda och samordna regionens planering och uppföljning. I uppdraget ingår att säkerställa kvalitet och utveckla regionplan, årsbudget, årsredovisning, delårs- och månadsrapporter. I ansvaret ingår även att dokumentera, sprida och utveckla regionens ekonomiska och verksamhetsmässiga redovisning och rapportering.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/67

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-28
Upplysning om tjänsten

Lars Mattsson

0480-84290
Upplysning om tjänsten

Henrik Andersson

0480-448540

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30