Farmaceut till sydöstra sjukvårdsregionen

Regionstab

Vi erbjuder

Inom Sydöstra sjukvårdsregionen finns en gemensam läkemedelsupphandlingsgrupp som består av farmaceuter och inköpare från de tre regionerna. Arbetsgruppen får sitt uppdrag att upphandla läkemedel till vården av de båda regionala samverkansgrupperna för läkemedel respektive inköp. Representanterna i arbetsgruppen samarbetar med företrädare för vården, läkemedelskommittéer och andra interna funktioner samt har kontakter med läkemedelsföretag.

Läkemedels totala andel av sjukvårdens kostnader är ca 10 procent, men ökar i kostnad år för år. Syftet med samverkan kring upphandlingar av läkemedel inom Sydöstra sjukvårdsregionen är att få en ökad kostnadseffektivitet utan att göra avkall på patientsäkerhet och medicinsk nytta. Sydöstra sjukvårdsregionen ska även ha en hög följsamhet till upphandlat sortiment samt sträva efter att ha så liten miljöpåverkan som möjligt.

Sydöstra sjukvårdsregionens läkemedelsupphandlingsgrupp kommer nu att förstärkas med en farmaceut och en inköpare på varsin heltidstjänst. Syftet är att kunna lägga ännu mer fokus på hela inköpsprocessen det vill säga strategi- och analysfas, upphandlings- och inköpsfas, implementeringsfas och uppföljnings- och utvecklingsfas.

Vi söker

Du kommer att ha anställning i någon av Region Kalmar län, Region Jönköping län eller Region Östergötland, och arbeta på uppdrag för sydöstra sjukvårdsregionen. Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Som farmaceut har du ett regionövergripande perspektiv på de frågor som handläggs. Utifrån din erfarenhet och kompetens samt eventuella inriktningsbeslut inom sjukvårdsregionen kan arbetsuppgifterna variera, men nedanstående punkter är exempel på arbetsuppgifter som kan komma i fråga:

  • Vara en resurs i sjukvårdsregionens övergripande arbete med läkemedelsupphandlingar.
  • Ta fram styrande dokument kopplat till inköpsprocessen.
  • Ha kontakter med vårdverksamheter.
  • Driva och utveckla arbetet kring läkemedelsupphandlingar.
  • Stötta och följa upp en ändamålsenlig och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning.
  • Delta i nationell samverkan kring upphandlingsärenden.

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och har arbetslivserfarenhet inom läkemedelsområdet. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetet med upphandlingar eller av att ha arbetat inom en region eller myndighet. Har du även erfarenhet av läkemedelsstatistik är det positivt.

Du har ett brett perspektiv på frågor, tycker om att analysera och lösa problem och vill arbeta med ständiga förbättringar. Kännetecknande för dig är att du har lätt för att anpassa dig och snabbt ser möjligheterna i ändrade förutsättningar. Du tar ansvar för dina uppdrag genom att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. I relation med andra är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt lyhörd för vårdens och andra verksamheters behov. Du trivs och arbetar bra tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna utifrån kravprofilen

Tjänsten annonseras i Region Kalmar län, Region Jönköping och Region Östergötland. Ansökan sker i Region Jönköpings rekryteringssystem. När du söker tjänsten via ansökningsknapp i annonsen omdirigeras du automatiskt. 

Vår arbetsplats

Sydöstra sjukvårdsregionen
I Sydöstra sjukvårdsregionen samarbetar sedan många år Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Östergötland för att främja hälsa och tillgodose en miljon invånares behov av hälso- och sjukvård av högsta kvalitet. Vi har ett djupt och brett samarbete inom många områden. Vårt arbete med kunskapsstyrning är integrerat i regionernas nationella system. Tillsammans med myndigheter, professions- och patientföreningar utvecklar, delar och omsätter vi bästa möjliga kunskap till varje patientmöte. Målet är en mer kunskapsbaserad, jämlik och resurseffektiv vård.

Läs mer här på Sydöstra sjukvårdsregionens hemsida

Om du är intresserad
Urval kan komma att ske löpande så tveka inte på att skicka in din ansökan. Intervjuer planeras att hållas den 24/5, 25/5, 30/5 och 31/5.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Mathias Landerdahl, Läkemedelschef Läkemedelssektionen, Region Kalmar län
0490-872 24, mathias.landerdahl@regionkalmar.se
Mårten Lindström, Ordförande i Läkemedelskommittén, Region Jönköpings län 070-359 36 77, marten.lindstrom@rjl.se
Ulrika Whiss, Enhetschef Läkemedelsenheten, Region Östergötland 010-103 71 29, ulrika.whiss@regionostergotland.se

Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Varmt välkommen med din ansökan!  

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/401

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-22
Upplysning om tjänsten

Mathias Landerdah

0490-87224

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 22 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet